Lo Parte Any 4 Núm. 14

Hits: 0

Lo Parte
 “Países en desarrollo» es el nombre con que los expertos designan 
  a los países desarrollados por el desarrollo ajeno."
 Eduardo Galeano en Patas Arriba
 In memoriam

Una prèvia
Avui Lo Parte té l’honor d’anunciar-vos que ha crescut. 

Sí! Sovint m’heu comentat que era una llàstima no mantenir el contingut de Lo Parte en alguna banda ja que, una velada enviar, no es por tornar a consultar.  Doncs bé, ara ja ho tenis resolt. 

El format és el d’un bloc que el trobareu a l’adreça loparte.francescsoler.cat Allà hi haurà els diferents Lo Parte que es vagin publicant a partir d’avui  i, a més, alguna altra dèria de l’autor. 

Sobretot espero que el bloc sigui un espai d’interacció, on hi pogueu dir la vostra: per proposar activitats, per explicar si n’hi ha alguna que us ha agradat (o disgustat)per criticar.. pel que volgueu. 

Gràcies a tothom

L’Oratge

Ja sabeu que la dita diu que mai plou a gust de tothom, oi?
Doncs avui és un d’aquells dies. Plou, cosa que sol incomodar-nos (en general) però anava convenint i força, ja que feia quasi tres setmanes que no veiem gota. I ja sabeu que diuen de l’abril: “cada gota val per mil”

La previsió, de tota manera, es fa complicada ja que el temps és poc estable i la borrasquera amunt o avall determina que pugui ploure a una banda i no caure ni gota al poble del costat.

Amb els mapes d’avui dimecres la cosa apuntaria a que dissabte i diumenge hi poden haver episodis de pluja, però repartits per barris. Tots els dies els Pirineus s’emporten la grossa. Dissabte el tema especialment centrat al nord-oest i diumenge, de manera més lleu a la banda de la Catalunya central tirant cap amunt, però sobretot de cara a la tarda. Vaja, que seran dos dies, malgrat que les previsions inicials pintaven malament, sense pluges generals i força aprofitables. Malgrat tot, no acabarem de “fer net”

Les temperatures amb una certa tendència a baixar, però tampoc gaire.

Us deixo la previ per diumenge a Tarragona

 

Domingo
19-04-2015
de 02 h a 08 h Tiempo Despejado 14° Sur – Suroeste 3 km/h 0 l/m2
  de 08 h a 14 h Tiempo Despejado 13° Oeste – Noroeste 18 km/h 0 l/m2
  de 14 h a 20 h Tiempo Despejado 18° Oeste 26 km/h 0 l/m2
  de 20 h a 02 h Tiempo parcialmente cubierto 18° Oeste – Suroeste 20 km/h 0 l/m2

 

Activitats

Avui sembla molt recomanable començar per fer lloc a les Festes de Primavera de Girona. Un clàssic entre els clàssics tot just abans de Sant Jordi. Val a dir que aquest cap de setmana moltes de les activitats ja giren a l’entorn de la festa grossa.

A Girona hi trobareu el Tarlà donant voltes (es tracta d’un personatge que giravolta penjat d’una barra que va d’una banda a l’altra del carrer Argenteria) a banda de nombroses activitats sobretot de cultura popular. Imprescindible. Aquí trobareu el programa sencer.

Fa especial il·lusió recordar per aquest cap de setmana que us atanseu fins a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Hi celebren el 22è Dia del Graller! Tot un cap de setmana dedicat a l‘instrument més nostrat de casa nostra i, sobretot, a les persones que les fan sonar. Molt recomanable si voleu descobrir tots els secrets de la gralla.

Una altra possibilitat és oferir-vos un 2X1 en tota regla. Si feu cap fins a Anglesola (Urgell) podreu participar pel mateix preu de la Fira dels Tres Tombs i de la Fira Medieval. És una activitat especialment interessant si us agraden els cavalls ja que hi hi trobareu demostracions i mercat de pura raça. A la fira, a banda de productes artesans, podreu participar de tallers d’oficis. Un programa ben complert. Les dades. SI espigoleu per la pàgina hi trobareu tota la informació.

Seguim. Si jo us parlo, a la vegada, de Mel i Oli que us ve al cap? A mi la noble vila de El Perelló (Baix Ebre) i la seva Firabril. La fira gira al voltant de l’oli i la mel del Perelló, on es presenten les diferents varietats i els seus productes derivats. Respecte a l’oli, aquest és un oli reconegut arreu per la seva qualitat, i es produeix oli de la DO Baix Ebre – Montsià. En quan a la mel, El Perelló és el primer poble productor de mel de Catalunya. Més dades.

Que resulta que l’oli i la mel no us agraden però que esteu molt atrafegats plantant el jardí o posant al dia l’hort? Cap problema. Tenim el destí ideal per vosaltres. Podeu anar fins a Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental) on celebren la VI Fira de la Pagesia i el Mercat del Planter. Enguany amb molts espais dedicats a les plantes aromàtiques. El programa.

Per cert, hi ha un perfil de seguidors de Lo Parte als quals no faig, sovint, massa cas. Parlo de la franja d’edat més jove. Avui un parell d’entrades pensant en ells.

La primera un esdeveniment del qual n’he sentit a parlar molt però, com podeu imaginar, mai hi he participat. Parlo de la festa coneguda com la TELECOGRESCA que els nom ja ho be a dir tot. De tota manera, el programa és força atractiu i no sembla pas una cosa organitzada per quatre estudiants amb ganes de festa. Al menys a mi m’ho sembla. SI ho voleu saber tot aquí teniu la plana amb tota la informació.És aquest dissabte al fòrum.

L’altra activitat que destaco pels més joves (i no tant joves) és el 33è Saló del Còmic Internacional de Barcelona. No cal explicar massa més. Tot sabem que han anat ampliant i ampliant cada vegada més l’espai destinat, el que vol dir que l’èxit està assegurat. Les dades.Des d’avui mateix fins diumenge.

Amb els nens podeu anar fins a l’Ateneu Popular de Nou Barris. Aquest cap de setmana hi celebren el combinat de circ amb 50 artistes i 3 espais diferents. Tot un luxe. Aquest dissabte a la tarda. Tota la informació la teniu aquí.

Que el Circ no us fa el pes i voleu fer una activitat diferent, amb una mica més de moviment? Van dues propostes amb el mateix fil conductor. Anem a les Coves!

Les primeres, les de Salnitre que trobareu a Collbató (Baix Llobregat). Us espai màgic, diferent i amb possibilitat de participar en alguna activitat específica. Recomanen informar-se a l’oficina de Turisme. Les dades.

L’altra proposta és també a la mateixa comarca. Concretament a Gavà. Allà hi trobareu el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà on podreu descobrir com vivien fa 6000 anys allà mateix. Amb activitats específiques per a nens. Les dades.

Pel que fa a l’àmbit cultural hi ha una exposició al Museu d’Història de Catalunya que sembla força interessant. Va sobre la gènesi de les Festes Populars: “L’exposició mostra de quina manera les festes populars emmarquen les relacions entre les persones que viuen en societat i amb el medi que els envolta i com celebren el vincle de l’home amb la natura, el treball, la religió, l’oci, l’art i la cultura“. Més dades.

Pels esportistes avui us recomanem una especialitat de les poc habituals. Una cursa nocturna. Concretament, la 6ª Cursa Nocturna Ciutat d’Hospitalet. Amb circuits de 5 i 10 Km. És aquest dissabte. Informació. Fotògrafs, amb concurs d’Instagram i tot!

I, aquest diumenge, el clàssic Barnatresc que arriba renovat. Fins a 3 circuits de diferents llargades, assequibles per tothom, mentre descobriu camins i corriols de la serra de Collserola. Imprescindible. Us deixo totes les dades aquí.

 


 

 

Avui, enlloc de recomanar-vos un bloc us vull recomanar un article d’aquells que fa gràcia revisar i veure el què. Concretament és un aplicatiu interactiu on podreu consultar els noms més posats a tot l’estat entre 1960 i 2012. Es poden consultar per províncies. Resulta divertit veure com han evolucionat els noms. (Gràcies Josep)

La plana


 

 

Avui per acabar Lo Parte unes imatges de dos cracks de la Méteo que sovint ens regalen imatges espectaculars. @jordicampos i @meteopuigcerda Gràcies.

11082206_10205733849401076_8484878910771980389_o

11084004_10206528901245994_467627148291182087_o

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *