Lo Parte Any 4 Núm. 16

Hits: 16

"“El secreto de la libertad radica en educar a las personas, mientras que el secreto de la tiranía está en mantenerlos ignorantes.” 
 Maximilien Robespierre

L’Oratge

Cap de setmana llarg i, per una vegada, sembla que la previsió pinta be. Quan dic pinta be vull dir que podeu fer activitats a l’aire lliure i que us podreu treure la “rebequeta”. Tindrem el primer tastet de calor d’estiu.

Com no podia ser d’altra manera, això no serà igual per tot. La previsió fa referència al Catalunya en general. Com és habitual al Pirineu, especialment al de Lleida, poden caure ruixats.

En canvi a Mallorca és possible que ja puguin fer el primer bany de l’any ja que s’espera que les temperatures puguin arribar als 26-27 graus i amb un cel més clar que al principat.

Cal advertir, però, de dues coses. La primera, el temps serà bo però no serà espatarrant. És a dir, la majoria de dies i estones tindrem núvols d’aquells que no deixen que el sol arribi en condicions. A banda, cal tenir present que les temperatures han de pujar força per la qual cosa recuperarem aquella sensació quasi oblidada de la xafogor.

Avi us deixo un regal. Un magnífic diccionari de meteorologia editat pel Servei de Llengües de la UPC on podreu trobar els termes usats habitualment en aquesta ciència en 4 idiomes. Espero que us agradi. Diccionari de meteo

Bon cap de setmana a tothom.

Activitats

Aquesta setmana comencem amb una activitats que ja ha començat fa uns dies però que encara la podem gaudir fins la propera setmana. Parlo de les  Fires i Festes de la Santa Creu a Figueres (Alt Empordà). Moltes activitats, molt variades i per tothom. No us la podeu perdre. Aquí trobareu el programa sencer.

A Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) celebren com cada primer de maig, el ritus de l’arbre, una cerimònia mitjançant la qual els que hi participen reforcen els seus vincles amb la natura i amb el poble. És la Festa del Pi de maig  i hi trobareu moltes més activitats. El programa.

A Anglesola (Urgell) , conta la tradició, s’hi veneren unes relíquies de la veracreu. Per aquestes dates beneeixen uns pans amb aquestes relíquies que, diuen, ajuden a protegir de tempestes i pedregades. I, mira, de passada, aprofiten per celebrar la Festa Major. Amb els seus diables, les seves sardanes i el seu seu ball. Us cal més? El programa. 

SI no esteu per festes i el que us interessa i us agrada és el vi, aquest cap de setmana teniu una proposta immillorable. La 20a Fira del Vi a Falset (Priorat). Ja és molt més que una fira i no es parla només de vins. Es parla també de paisatge, de la gent, de cultura.. Priorat en estat pur. Aquí trobareu tota la informació que us cal.

Diuen que és una Fira Tradicional com les d’abans, com sempre havien estat les fires. Parlem de la Fira del Terròs a Calafell (Baix Penedès). Per saber si tenen raó caldrà anar-hi a treure el nas. Aquí el programa. 

A Olot (Garrotxa) a l’entorn de l’1 de maig celebren cada any la Fira de la Primavera. Hi trobareu una mica de tot, des de cotxes a bonsais, passant per discos o andròmines. Una fira d’aquelles que anomenen multisectorials.  El programa. 

Si pel motiu que sigui el vi no us agrada, o perquè aneu amb nens, o per la raó que sigui anar a Falset no us motiva, tenim una altra proposta ben dolça i atractiva: La Fira de la Maduixa a Sant Pol de Mar (Maresme). Tres dies dedicats a aquesta dolça fruita amb moltes activitats i, com no podia ser d’altra manera, amb presentacions de tota manera per tastar maduixes. Jo no m’ho perdria. Les dades que us cal saber. (gràcies Nemo)

Tot i que potser no farà encara “caloret” per sucar-se a l’aigua tenim una bona excusa per acostar-nos a les platges de Barcelona. Hi celebren la Beach Soccer Club 2015, el que vindria a ser el campionat de clubs de futbol platja. En aquest enllaç trobareu informació de l’esport i dels equips participants i aquí teniu la web oficial del campionat. És gratis

Si de totes totes el que busqueu és tranquil·litat per relaxar-vos el cap de setmana però acaba resultant missió impossible per “culpa” dels petits de la casa, avui tenim una proposta interessant. Amb el títol en tindreu prou: Les millors terrasses per anar-hi amb nens a Barcelona. Oi que no cal més? La web. 

Fins el dia 3 no hem d’oblidar que a l’Espai del Fòrum hi tenim la Fira d’Abril de Catalunya. Potser no cal explicar gaire, ja sabeu totes i tots què hi podeu trobar a la Fira. Les dades. 

Com sempre l’Agenda Cultural ens ofereix multitud de recomanacions arreu del territori i per tot tipus de públic. Avui us deixo l’enllaç que us portarà a les activitats per fer en família. Moltes activitats arreu. Imprescindible.

Pels esportistes au us volem recomanar la Cursa dels Senglars a Bescanó (Gironès) És una d’aquelles propostes per a tots el públics, cursa llarga, cursa curta, cursa infantil i marxa popular. Per a totes i tots. Les dades. 

La recomanació d’avi és d’una d’aquelles webs útils, que sempre cal tenir a mà, ja que sovint l’haurem de consultar. Us parlo de la web de l’Ajuntament de Barcelona Com s’hi va, on podreu planificar les vostres rutes i trobar quin és el millor recorregut segons el mitjà que trieu, especialment amb transport públic. Amb informació a temps real de les càmeres del trànsit i ben aviat els recorregut en bicicleta. Una bona feina! La plana 

Per acabar imatges i l’enllaç a un vídeo espectacular (gràcies Xavier)  de l’erupció del volcà Calbuco a Chile. 

calbuco1

 

calbuco3

 

I el vídeo 

Un pensament a “Lo Parte Any 4 Núm. 16”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *