Lo Parte Any4 Núm. 15

Hits: 5

"Jo sóc allò que he llegit i allò que estic disposat a llegir. De la mateixa manera que n'hi ha que defensen que som allò que mengem, som més encara el que llegim". Jaume Cabré

L’Oratge

Be. Finalment sembla que no haurem de patir per la pluja i que Sant  Jordi -si més no a la majoria del territori- ens ha de respectar.
Així que a gaudir de la diada, a omplir els carrers i a buscar el llibre i la rosa o el que cadascú vulgui.

De cara als propers dies sembla que la primavera ens vol donar un respir però, amb condicions.  Així avui i demà, bon temps. Temperatures amunt i bon temps. Dissabte i diumenge sembla que el tema s’aniria complicant (em sembla que tema platja serà que no).  I per acabar diumenge ja podem tenir ruixats i de cara a la propera setmana baixada sensible de les temperatures.

Així que aprofiteu i malfieu-vos de la bonança aparent,

Aquests dies la radiació solar comença a ser intensa i amb allò del canvi climàtic cal ser curosos. Si us agradan els gadgets n’ha sortit un que t’avisa de quan la teva exposició al sol és superior al recomanable.  Sembla que hi ha hotels que ja les ofereixen

 Activitats

Avui, com suposo que no podria ser d’altar manera, l’activitat més destaca és la Festa de Sant Jordi, Lo Patró. Com sempre, si en voleu saber més la font per aquests casos és la web especial que cada any habilita la Generalitat. Allà us sentireu com la nena de l’anunci, ho trobareu tot, tot i tot,

Perquè ningú es pugui queixar i amb voluntat de facilitar la celebració de tothom, us deixo els programes d’actes de les activitats que tindran lloc a Tarragona, Lleida, Girona i Barcelona.

Igualment us deixo algunes planes per si us poden servir d’ajuda per decidir quin llibre triar. Una mica de cada: La gent de Llegir en cas d’incendi, amb una magnífica documentació sobre les diferents obres amb ressenyes i entrevistes als autors, un pàgina  amb recomanacions de llibres per a nens i joves dels mateixos  i una altra pàgina destinada a llibres de temàtica social.

Per cert sabíeu que “Els llatins, igual que els indis, vinculen l’origen de la rosa amb el somriure i l’Amor, mentre que els cristians la creuen original del Paradís terrenal.” Doncs si voleu saber això i molt més sobre l’altra símbol de la festa d’avui, la rosa, aquest article de festes.org és de lectura obligada.

Per aquelles  i aquells que us agrada tenir els llibres signats pels autors, avui és el dia,  i us volia  oferir l’entrada d’un blog on en trobareu alguns del més destacats (i mediàtics) amb els llocs i hores on es dedicaran al noble art de la dedicatòria.  Sort.

També heu de saber que la gent de l’Arxiu Històric de Poble Nou tindran a la tarda una parada amb llibres davant la Torre de les Aigües del Poble Nou, a la plaça Ramon Calsina.  Gràcies Mercè

Per cert, si us interessa la cultura popular heu de saber que s’ha obert al Barri de Sant Andreu el primer Centre d’Interpretació dels Tres Tombs de tot Catalunya. Ho trobareu, en concret, a can Fontanet. I aquí, trobareu més informació. Gràcies Nemo.

Però be, el món no s’acaba pas amb Sant Jordi i tenim més coses per comentar. La primera, sense cap mena de dubte, les Festes de Primavera de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Música de la bona, grans concerts, cultura popular  i moltes activitats. Imprescindible. Aquí teniu totes les dades. 

Per cert si us parlo de Baetulo imagino que tots sabeu a què em refereixo, no? Per si queda algú despistat per descobrir-ho aneu des d’avui fins diumenge a Badalona i sabreu com ho feien els romans fa cosa de 2000 anys.  Ampli programa d’activitats per descobrir la cuina, els espectacles, la medicina i molt més del què feien els romans.

Aquest cap de setmana teniu també a Os de Balaguer (La Noguera) la 28ª Trobada de Campaners. Una festa espectacular i de molts ressons. Recomanda. Les dades.

No ens voldríem oblidar de la Fira d’Espàrrecs de Gavà (Baix Llobregat) que ja van per l’edició 62! Fins a 4 espais diferents i moltes activitats en un event que és molt més que una fira. Si en voleu  saber més aquí teniu el programa complert.

SI el que us agrada és tot allò que es fa amb les mans (amb paper, amb fil, amb llana, a la cuina, amb bricolatge, etc..) no us podeu perdre el HandMade Festival, al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona. Aquí trobareu el programa complert. 

SI no voleu anar tant lluny però per una vegada us voleu sentir com al mercat del poble a Barcelona, heu de passar pel Passeig Lluís Companys dissabte o diumenge. Allà hi trobareu la 20ª Fira de la Terra amb mostra d’artesans a qui podreu comprar directament, mostra d’entitats, actuacions i més. Les dades. 

I, per acabar, que tal una caminada per la Vall de Sant Daniel a Girona. Un entorn magnífic. Serà el diumenge 26 i aquí hi trobareu mes información.


Avui us volem recomanar el bloc de RuralCat i, concret, l‘entrada que fa referència a les principals fires que es faran a Catalunya durant tot el 2015. A banda d’això hi trobareu molta informació d’interès sobre el món agrari. Interessant.  La plana.


Us deixo algunes imatges d’una recent sortida a Montserrat. Per cert, si us interessa, a Lo Bloc de Lo Parte hi trobareu una petita ressenya de la mateixa per si us pot ser d’utilitat.  Salut!

 montse1

montse2

IMG_6499

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *