Lo Parte Any 4 núm. 17

Hits: 6

El mediocre solo entiende la lealtad en la dirección vertical y en el sentido ascendente. Jorge Wagensberg

L’Oratge

Va. Si. Ja va tocant. Aneu preparant la crema i l’after sun. Sembla que aquest cap de setmana serà de bon aprofitar per prendre el sol i fer bronzo. Bon temps i sol. Temperatures en augment.  Sembla que dissabte serà millor que diumenge, especialment pel que fa al sol.  Divendres vespre nit pot quedar encara algun ruixat al Pirineu, però en principi ha de quedar aquí.

De moment de pluja res de res i ja comença a ser un tema preocupant. Allò de “pel maig cada dia un raig” de moment res de res.  Fins al proper cap de setmana no s’endevina moviment. Però per això falta molt.

A Mallorca el temps serà també de plena bonança.

Avui us deixem un magnífic vídeo de paisatge i natura de l’amic @meteopuigcerda tot i que aquesta vegada la protagonista no és la Cerdanya

 

Activitats

És ben cert allò que l’arribada del bon temps fa que hi hagi cada cap de setmana més i més activitats que es molt difícil triar quines poden ser del vostre interès. De tota manera be que ho haurem d’intentar, no?

Cal destacar la Festa Major de Lleida (Segrià), Sant Anastasi que es celebra aquest cap de setmana. És la primera de les festes d’una de les grans ciutats de casa nostra i té tot allò que ha de tenir una festa major.  Des de Moros i Cristians, al Correfoc,  Piromusical,  i a les Firetes, passant per les Batalles de Flors. De tot i força. Imprescindible.  La informació la teniu aquí 

A Girona (Gironès) comença una de les propostes més atractives i multitudinàries. A Girona és Temps de Flors. Cita imprescindible. Segur que en voleu saber més i aquí ho trobareu tot. Dissabte és la inauguració oficial a les 11 del matí. S’hi ha d’anar.

A Badalona i també amb motiu de la festivitat de Sant Anastasi també estan de festa major. Aquí l’activitat més particular és la Crema del Dimoni que enguany celebra el seu 75è aniversari. Això i molt més. Aquí trobareu el programa. 

Ja hem explicat altres vegades que durant el mes de maig es celebren moltes festes a l’entorn dels arbres. Aquest cap de setmana se’n celebren unes quantes i hem triat la de Vallfogona de Balaguer (Noguera) que l’anomenen la plantada del Xop.  Amb força activitats per tria i remenar. Us deixo el programa.

Si us agraden les emocions més intenses i no us fa res agafar un vaixell o un avió a Sóller (Mallorca) aquest cap de setmana Sa Fira i Es Firó, o el que és el mateix, el record de la defensa que fan fer els veïns de Sóller de la seva ciutat front el pirates turcs.  Una de Moros i Cristians molt ben representada i amb molta participació. Més dades. 

A la ciutat de Barcelona aquest cap de setmana sembla que hagin decidit fer-ho tot a l’hora i el ventall d’activitats interessants -al parer de Lo Parte, clar- és molt alt. En destacarem de manera ràpida algunes:

 • Barnatresc. La Caminada de Gràcia és d’11,6 quilòmetres i es pot fer en unes tres hores i mitja. De fet, només cal presentar-se al lloc i l’hora de sortida i recollir-hi el full de ruta, que s’haurà de presentar en tots els controls de pas, i lliurar-lo a l’arribada.
 • El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que té lloc als jardins del Roserar del Parc de Cervantes, cada any permet conèixer les novetats del sector alhora que reuneix als més prestigiosos experts en roses del panorama internacional coincidint amb la primera floració de roses.
 • “Estira Del Fil “és el lema d’enguany de la festa en què es vol recordar que els diners que gastem en roba a l’any són decisius per a construir una altra indústria tèxtil més enllà de la “fast fashion.” A la plaça del Àngels
 • Dissabte la platja de Sant Sebastià s’omple de nedadors que disputaran alguna de les proves en aigües obertes de la Marnaton eDreams. Per segon any la Marnaton eDreams Barcelona omplirà la platja de Sant Sebastià amb nedadors de totes les edats, a les instal·lacions del Club Natació Barcelona. El repte és fer 2 quilòmetres en aigües obertes.
 • Biocultura. La fira de productes ecològics i consum responsable tindrà més de 700 expositors. Més de 18.000 referències de productes d’alimentació ecològica formen el major sector de la fira, acompanyat d’altres sectors com són productes per a la higiene i la cosmètica amb ingredients certificats

  Infants.

  El Museu Marítim proposa un taller en què nens d’entre 8 i 12 anys poden aprendre a fer un vaixell de joguina. Construir la temible nau Jolly Roger. Aquest és l’objectiu del taller familiar “Vaixell Pirata”, que se celebrarà al Museu Marítim de Barcelona, per a infants de 8 a 12 anys. Així, els més menuts poden fer les seves creacions i endur-se una joguina a casa.

  Diumenge El Tibidabo i la Fundació Real Dreams organitzen la festa solidària “Un cop de mà”, amb tallers, activitats infantils i actuacions que ajudaran els petits a prendre consciència de les necessitats que passen molts nens del món.

  Per quart any consecutiu la Fundació Catalunya-La Pedrera organitza una jornada dedicada a l’art de ser pallasso, durant la qual les famílies podran trobar en diferents espais de La Pedrera espectacles, jocs, projeccions, tallers, un racó de lectura, i moltes altres activitats. Festa Pallasso! és una forma d’apropar-nos al món dels pallassos i a la seva peculiar manera d’expressar-se  (gràcies Martí)

  I, si voleu anar una mica més lluny o us queda més a prop, a Port Aventura celebren la III Jornada del cor, per donar suport als infants amb malformacions al cor. Fareu una bona feina i, a més, podreu gaudir de les instal·lacions del Parc. Interessant. Info.

  Be,  i encara que no sigui a Barcelona segueixen passant més coses.

  Una d’exemple.  A Puigcerdà (Cerdanya) celebren la IX Fira del Món Geganter. Tot un espectacle amb moltes activitats i sorpreses. Si en voleu saber més, aquí heu d’anar

  Aquesta setmana volem recomanar una infografia, ja veieu que Lo Parte està a la última, sobre la importància de les contrasenyes i com aconseguir que aquestes siguin el més segures possible. Important.  La plana.

Per acabar una fotografies d’un dels binomis imprescindibles. Primavera + Cerdanya.

Per cert, al Bloc de Lo Parte hi trobareu una nova ressenya d’una excursió. Aquesta vegada racons amagats de l’Alt Urgell al peu del Cadí.

Camps de colze
Camps de colze

 

Camins de Cerdanya
Camins de Cerdanya

 

Prats de primavera
Prats de primavera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *