Lo Parte any 4 Núm. 20

Hits: 8

Lo Parte
Lo Parte
"A menos confianza más burocracia, a más burocracia más mediocridad, a más mediocridad menos creatividad y a menos creatividad menos confianza" Jorge Wagensberg

L’Oratge

Be. Sembla que per fi la primavera ha decidit exercir de tal i va posant les coses a lloc. Després del “tobogan” de pujades i baixades dels darrers dies tenim algunes bones notícies.

Ha plogut, que començava a convindre i molt. I, per una vegada, sembla que ha “plogut be” fet inhabitual a casa nostra. Segur que tots recordeu Raimon:

“Al meu país la pluja no sap ploure:
o plou poc o plou massa;
si plou poc és la sequera,
si plou massa és la catàstrofe”

En segon lloc podem dir que tindrem un bon cap de setmana, cosa que sempre va be. Segurament sense les temperatures tant altes com el darrer diumenge però agradables sobre el 20º. A Mallorca el temps serà similar, potser les temperatures màximes un xic més altes. 

De tota manera no us confieu (Toni) la propera setmana tornarem a tenir pluja entre setmana, sent hores d’ara els màxim candidats el dilluns al vespre i el dimarts i el dimecres a qualsevol hora. I del proper cap de setmana ja en parlarem.

Deixeu-me que acabi amb una idea de l’amic @meteoribes que m’ha semblat molt interessant, vinculant vídeos musicals amb el temps. A mi m’ha semblat una proposta magnífica.  Deixeu-me que m’estreni amb un clàssic. Una de les quatre estacions de Vivaldi (efectivament, la primavera) però interpretada per un conjunt ben especial. Ja em direu si us agrada.

 

Activitats

Recordeu que la setmana passada parlàvem que hi ha caps de setmana que sembla que tot s’ajunta? Doncs be, aquest no és un d’ells. Tal vegada la intensitat de les festes i celebracions de la setmana passada demani una mica més de calma.

Comencem a Cardedeu (Vallès Oriental) on celebren aquest cap de setmana la Fira de Sant Isidre. És una Fira però hi ha moltes fires a dins. Multitud d’activitats -des de desfilades de models o mostra gastronòmica- cercavila gegantera i moltes coses més. SI ho voleu saber tot aquí trobareu el programa complet.

Si aneu una mica més al nord i, sobretot, una mica més cap a l’oest arribareu a Manresa. I què hi trobareu? Doncs hi trobareu la Fira de l’Asenció i l’Expobages 2015. Una fira multisectorial amb multitud d’ofertes i de possibilitats de veure i conèixer. A banda, amb tots el ingredients que té qualsevol fira tradicional. Més coses.

Havaneres a banda, els Indians van significar a casa nostra un col·lectiu prou important. És normal, doncs, que es recordi el seu llegat i les seves construccions quan van tornar de fer “les amèriques”. A Arenys de Mar (Maresme) dediquen tot un mes als indians i aquest cap de setmana celebren la Fira dels Indians on els recorden.  Aquí trobareu  la info del mes dels indins i de la fira del cap de setmana.

La Mata-degolla és el nom amb què es coneix popularment el ball dels cavallets, els gegants i la mulassa de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) Es tracta d’un impressionant conjunt de danses interpretades per la imatgeria festiva local que fan referència a una llegendària batalla entre sarraïns i santfeliuencs. Aquesta dansa, tan curiosa com original, és considerada pels experts com un valuós document de la dansa tradicional catalana, i la seva implantació i l’origen que la motivaren ens resulten, avui per avui, totalment incerts i desconeguts.  És aquest cap de setmana. 

Amb motiu del Dia Europeu dels Parcs, el Parc de la Serralada de Marina et proposa una visita naturalista a la vall de Pomar, a més de diferents activitats i tallers gratuïts sobre identificació de plantes, estudi de propietats medicinals, dibuixar i classificar flors o conèixer amb més precisió les papallones.  Hi ha  també un concurs fotogràfic. Per saber-ho tot aneu a la   Info. 

Sobrevolar les capçades dels arbres és una aventura apassionant al Bosc Vertical, dins el Parc Natural del Montnegre i el Corredor. No hi ha sorolls urbans, només natura i més de noranta activitats a fer. Hi trobareu quatre recorreguts de dificultats diverses; el circuit Corredor per als infants, el circuit Montnegre per a famílies, i dos itineraris per als més intrèpids: el Canopy, que destaca per la seva alçada, i Els Encantats, més exigent.  El funcionament és senzill: quan arribeu al Bosc Vertical us explicaran els circuits per tal que trieu el que us agradi més, us equiparan amb l’arnès de seguretat i fareu un circuit d’iniciació acompanyats d’un guia expert. A partir d’aquí, ja podeu viure la vostra pròpia aventura. Més dades

Sembla que la Colla de Diables de les Corts està d’aniversari. Què penseu que se’ls ha acudit per celebrar-ho?  És fàcil, un Correfoc amb una colla de colles convidades. Serà dissabte 23. Les dades. 

Per cert, sabeu que la Sagrada Família de Barcelona a banda de ser un referent pel turistes que ens visiten ofereix també visites guiades per nens de 5 a 1a2 anys? Jo no ho sabia tampoc. Ara tenim les dades. 

Avui a l’apartat esportiu un proposem una activitat que suma esport i història. És la Marxa Popular i la Cursa del Camí de les Trinxeres a Aramunt al Pallars Jussà. Una iniciativa diferent i interessant. La plana

 I, per acabar què tal una mica de Jazz? A Banyoles  (Pla de l’Estany) celebren aquests dies el XXII Festival de Jazz amb interessants propostes. Música en directe i de qualitat. Aquest cap de setmana encara hi sou a temps. Info

Avui deixeu-me recomanar-vos un bloc que a mi m’agrada molt. És d’una persona que estima la natura, especialment la muntanya, és també una mica meteofriki i a més li agrada anar a “caçar”? “collir”? “plegar”? bolets. Recomano especialment les seves descripcions de les rutes i travesses que fa a muntanya. Sempre precises i molt ben explicades, a banda d’un suport amb imatges molt ben triades. Insisteixo, imprescindible.   Es diu Carles però el coneixem pel sobrenom de SiurenyUn deixo l’enllaç 

Avui us deixo unes quantes imatges d’Itàlia. Gràcies Jose.

Pompeia, Roma i la Mediterrània

Pompeia
Pompeia

 

Roma
Roma

 

La Mediterrània
La Mediterrània

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *