Lo Parte Any 4 Núm. 39

Hits: 2

“No hi ha enigmes. Si un problema pot plantejar-se, també pot resoldre's.” Ludwig Wittgenstein

Novetats, News, Nouvelles, Novedades

Avui comencem amb algunes novetats importants.

La primera. Aquesta setmana recuperem l’espai musical amb la inestimable col·laboració del @nemoremesar. Imprescindible. Tornarem a descobrir de la seva mà grups i sons diferents, originals i històries de les músiques. Gràcies

La segona. Lo Parte s’ha estrenat al Twitter. Efectivament, a partir d’ara tenim un nou canal per a difondre informacions sobre el temps, activitats, cultures i culturetes, festes populars i molt més.  I una manera més de poder interactuar. Al Bloc el trobareu amb el amb els darrers tuits i interaccions. L’usuari és @Dijous_LoParte

Twitter_logo_blue

La tercera. Aquest cap de setmana disposarem d’una hora més per dormir. Efectivament, la matinada de dissabte a diumenge caldrà retardar els rellotges una hora per adaptar-nos a l’anomenat “horari d’hivern”.  A les 3 seran les 2.

orloge

Cada vegada hi ha més veus que qüestionen la bondat d’aquestes pràctiques i, de fet, hi en marxa una iniciativa cada vegada més important que impulsa la reforma horària. És interessant conèixer els perquès. Mireu-vos la seva plana.  Uns horaris més racionals son possibles? 

 

L’Oratge

Per acabar d’arrodonir el cap de setmana i poder gaudir de l’hora de més, sembla que el temps també voldrà acompanyar.

Per fi, si no s’espatlla res, sembla que poden tenir una mica de sol el que comportarà, estem a la tardor, nits més fredes i un important amplitud tèrmica (diferència entre màximes i mínimes) Potser divendres sigui el dia més assolellat. Dissabte també,però un xic menys i diumenge un xic menys encara i amb les temperatures una mica mes baixes de nit. De tota manera no es preveuen precipitacions i les temperatures a ratlla.

De moment aquesta tardor està resultat  seca. Ja ens hem polit quasi octubre i  ha caigut poca aigua. Cal que plogui. És important. A mig termini, però, no s’intueixen massa canvis. Temps avorrit 

PEr fer-lo una mica menys avorrit i alegrar (espero) l’estona i la vista una peça que semblaria del tot pertinent: Otoño, Octubre. Manuel Carrasco

Activitats

Tenim un cap de setmana farcit d’activitats. Som-hi

Festes i tal

Aquest cap de setmana tenim tres festes de les molt destacades. Costarà triar on anem.

La primera son Les Fires de Sant Narcís a Girona (Gironès). No sé si cal explicar gaire cosa. Fira, barraques i molt més. Una de les cites imprescindibles de la tardor. Si en voleu saber més aquí ho trobareu tot. 

Una altra de les places destacades aquesta setmana és Valls (Alt Camp) amb la Fira de Santa Úrsula Valls i el 5è fòrum casteller. Santa Úrsula és, sobretot, castells, però hi ha molt més. Mireu-vos el programa

I la tercera plaça en discòrdia aquest cap de setmana la trobem a Banyoles (Pla de l’Estany) on celebren la seva Festa Major. Amb tot allò que ha de tenir una festa major. Especialment recomanada pels més menuts. El programa. 

Relacionat amb el temps en que estem no podia faltar una festa que tingués a veure amb les castanyes. N’hi ha una de molt coneguda que és la Fira de la Castanya de Viladrau (Osona) amb molta tradició i un ampli programa.

Però nosaltres n’hem volgut destacar una de menys coneguda però no per això menys important: Mercat de la Castanya a Vilanova de Prades (Conca de Barberà) amb una important representació del món geganter. El programa. 

Abans de la darrera proposta recordar-vos que aquest cap de setmana a Monistrol de Montserrat (Bages) es celebra la 22ª Fira de la Coca i el Mató. Una magnífica oportunitat per gaudir d’un dels millors matons que es fan a casa nostra ben acompanyat amb coeques d’arreu. Us hi podreu resistir? Les dades. 

I per acabar aquest apartat una altra fira relacionada amb un dels productes estrella de l’estació. Aquesta vegada parlem de Llenegues.  Parlem de la Fira de la Llenega a Cardona (Bages) Amb concursos per a grans i petits i moltes activitats programades.

Cultureta

Aquesta setmana tocar proposar la celebració del 48 hores Open House  Barcelona.  El Festival d’arquitectura gràcies al qual durant 48 hores podem accedir a edificis habitualment no visitables i fer circuits per descobrir barris i entorns urbans. Tot el que us cal saber a la seva web. Molt interessant, tot i que anys enredera l’oferta era més amplia.

SI a més de la mñusica voleu practicar la solidaritat aquesta mateixa nit a la Sala Apolo hi ha concert destinat a recaptar fons per acollir refugiats. El concert porta per títol Som Refugi i hi participen força grups de manera desinteressada com Mishima, Manos de Topo, el Petit de Cal Eril i molts altres. . Les dades.  (*) Acabo de veure que les entrades ja s’han exhaurit; bona notícia. De tota manera hi ha fila zero si voleu col·laborar.

Aprofito per compartir una imatge plena de talent de l’artista sirià Nizar Ali Badr on representa amb senzilla i bellesa la terrible crisi dels refugiats

refugiats

Activitat destacada i per anar-hi amb la canalla

Avui deixeu-me destacar la celebració de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya.  En aquesta Fira hi trobareu multitud d’entitats -la gran majoria de d’economia col·laborativa i solidària- que treballen per oferir-nos alternatives al món al qual ens ha tocat viure i conviure.

Ahir mateix parlava amb una companya a la feina com n’és d’important l’existència d’aquestes entitats que ens ofereixen la possibilitat de viure i consumir de maneres diferents, menys agressives amb l’entorn i allunyades del capitalisme més ferotge.  Això fa pocs anys era quasi testimonial.  Avui és fàcil trobar alternatives no sols a l’hora d’anar al súper, també a l’hora de tenir els diners, d’educar els fills, de divertir-nos i fins hi tot de disposar de serveis com la llum.

Potser el canvi que això suposa és més important i de més calat del que ens sembla. Anar a la Fira i fer-la descobrir als més menuts pot ser una bona oportunitat de comprovar-ho.   La informació

Cosa esportiva

Avui recomanem la Marxa i Cursa del Corredor Verd del Vallès, iniciativa destinada a reivindicar la protecció d’aquest corredor que connecta les serres de Sant Llorenç del Munt amb les de Galliners i de Collserola. Les dades i tota la informació.

I ens afegim al moviment que ha tingut lloc durant tota la setmana i recomanem la Cursa i Marxa contra el càncer de mama que celebraran a Tarragona. Les dades.  

L’espai musical

Hola!

Torna l’espai musical de Lo Parte a tota màquina amb els Sonics.

Els de Tacoma (ben a prop de Seattle, Washington) potser no son tant coneguts com els Rolling Stones, Beatles o els Who però formen part de la història del Rock n Roll. Molts els consideren els precursors del punk (molt abans de que naixés el punk) precisament pel so cru i estrèpit (d’aquí el nom de Sonics vinculat al soroll dels reactors dels avions, doncs l’aeroport internacional de Seattle és a Tacoma i, segons diuen també, pel fet que l’empresa Boeing tingués la seu a Seattle) i l’acceleració de ritme i l’energia que desprenen en directe.

Només per tal que us feu una idea de fins on arriba la seva influència, grups de la mida de Bruce Springsteen, Nirvana, The White Stripes, Flaming lips o els Cramps consideren als Sonics com un referent.

Alguns de vosaltres sabreu que la setmana passada varem tenir la oportunitat de veure en directe aquest històric grup de rock n roll. Concretament varen estar a Barcelona el dimecres passat a la sala Bikini demostrant que, tot i passar els anys, segueixen conservant la mateixa energia de sempre.

A continuació us deixem una de les seves cançons més conegudes: Cinderella. Efectivament,com el títol indica, la cançó tracta sobre com el cantant coneix a una “ventafocs” del qual queda enamorat mentre ballen. Com succeeix al conte, a les 12 la noia desapareix deixant al cantant esmaperdut…

Que gaudiu (i balleu aquells que vulgueu)!

 

Acabarem Lo Parte amb una mica d’humor amb una imatge ben pertinent corresponent a ahir.  Segur que ja han tocat el dos altra volta!!     Gràcies Núriaun plato

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *