Lo Parte Any 6 Núm. 38

Impactes: 1

 

“La poesía es solamente la prueba de que hay vida. Si tu vida se está quemando bien, la poesía no es más que la ceniza”. Leonard Cohen

 

L’Oratge

Confio que, tal com s’anunciava la passada setmana, tothom hagi fet ja el canvi d’armari  El fred ha arribat de cop i volta i hem passat gairebé del “caloret” al fred viu.

Les nevades han estat de les més primerenques dels darrers anys i en el moment que escric això estem a l’espera d’una nova tongada que pot deixar gruixos més que respectables.

La previsió és que les temperatures es recuperin una mica de cara al cap de setmana, molt lentament, però de cara a l’inici de la propera setmana tornaran a baixar amb ganes.

No s’esperen precipitacions excepte al Pirineu, especialment a l’occidental i a la cara nord, però poden arribar fàcilment a l’altra vessant. Seran de neu a cotes mitjanes i altes.  Amb tot tindrem tramuntana i mestral i no seran dies “agradables” des del punt de vista de la méteo. Veurem el sol però a estones.

A la resta, excepte a les Illes Balears, no s’esperen precipitacions.

Sovint, a l’entorn d’aquests dies té lloc el fenomen que es coneix com “l’estiuet de Sant Martí” (Sant Martí és el proper dissabte, dia 11). No sembla que enguany, mapes en mà, gaudim de l’esperat “estiuet”

Avui, us deixo una peça del mateix autor que la frase de portada. Fa dos dies es va complir un any de la mort de Leonard Cohen. Què millor que recordar-lo, no?

 

Activitats

Com explicava més amunt dissabte és Sant Martí i com no pot ser d’altra manera moltes localitats celebren la festa a l’entorn d’aquesta festivitat.  Per cert, coneixeu la relació del Sant amb el fenomen de l’Arc de Sant Martí? Llegiu, llegiu..

A Calonge a celebren la Festa Major per Sant Martí. La festa, a més de tot el que comporte, s’articula al voltant del vi. Moltes activitats -com un concurs de suquet de peix que ja em fa venir salivera- i moltes coses més. El programa

La antiga Fira de Sant Martí de l’11 de novembre, avui Fira de la Perdiu, se celebra en la data fixa del 2n. diumenge de novembre a Vilanova de Meià. En aquesta data es comercialitzaven una gran quantitat de productes del camp (cereals, fruits secs, llegums, mel, llana, porcs, aviram….) i on la gent compraven roba i calçat de cara a l’hivern. Tot això i molt més a la Fira de la Perdiu de Vilanova de Meià 

A Santa Coloma de Farners el agrada molt fer ratafia. I com que en saben molt el agrada compartir-ho i per això li dediquen una festa que ja arriba a l’edició número 36. Per saber-ho tot de la ratafia i tot el que passarà a la festa heu d’anar al seu web 

A Bellpuig celebren aquest cap de setmana la Fira de la Conserva. Quin lloc millor per aprendre a conservar la fruita? Segur que en saben molt i en podem aprendre molt. Tallers, tasts de melmelades, maridatges i molt més. Aquí trobareu el programa sencer

A Santa Eulàlia de Ronçana celebren aquest diumenge la 5a Festa de Pagès dedicada a la matança del porc. Important destacar que in situ, no es sacrificarà cap animal que ja vindrà torcejat de l’escorxador. Allà preparant botifarres i altres embotits.  La web 

Un altre esdeveniment destacable és la celebració de la Setmana de la Ciència. Moltíssimes activitats, especialment destinades als menuts i als joves per fer-los més propera la ciència. Portes obertes, visites guiades, exposicions, tallers.. Segur que trobareu l’activitat que us interessa. La web

El festival “Raval(s)” presenta en la seva quinzena edició més de 40 activitats gratuïtes que són fruit del treball comunitari de més de 120 entitats, col·lectius, associacions, comerciants, centres educatius i veïnat del barri. Per segon any consecutiu, la mirada de gènere serà la protagonista de la programació, que vol contribuir a construir un barri igualitari i antimasclista. El programa

BEFF és una iniciativa de l’associació Moda Sostenible Barcelona, que es va celebrar per primer cop el novembre del 2014, amb un gran èxit de públic i participants.  El seu objectiu és sensibilitzar la societat sobre els avantatges de la moda sostenible així com potenciar i estimular la seva creació, producció, venda i ús. El web amb la programació

Aquest cap de setmana es celebra la Cursa de la Dona. Sembla que la possibilitat de participar-hi si no us heu inscrit és difícil ja que s’han esgotat les places. Us deixo (sense gaires ganes, és plena de publicitat) la plana del event. 

I avui, per acabar, us deixo amb un magnífic vídeo on trobareu imatges de la Fira del Cavall de Puigcerdà celebrada el passat cap de setmana. Gràcies a l’amic @meteopuigcerdà que ens l’ha cedit per compartir-lo.  La imatge de la portada també és seva.

Bon cap de setmana

Fira de Puigcerdà, els cavalls, novembre.2017 from Jordi Cerdanya on Vimeo.

 

 

 

 

 

 

4 pensaments a “Lo Parte Any 6 Núm. 38”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.