Excursió al Taga

Impactes: 66

Data de l’excursió: 23-05-2015
Kilòmetres: 9,660
Desnivell: 657 metres
Durada: 3:42 minuts descomptant parades
Aquesta va ser una sortida no programada ja que la intenció era anar a fer una altra muntanya. La idea era anar fins a Vallter per mirar de fer el Bastiments més algun dels pics que conformen el seu circ.

 

Una bona matinada i: carretera i manta. Tot i que dia a Barcelona era agradables i durant l’esmorzar a Sant Joan de les Abadesses van gaudir d’un sol esplèndid, el panorama va anar canviant a mesura que guanyàvem alçada.

 

Ja al pàrquing de Vallter 2000, el termòmetre marcava 2 graus, els núvols s’aferraven als cims amenaçadors i les ratxes de vent fort donaven una sensació de fred intens.

 

Com que hi ha més dies que llonganisses vam optar per fer canvi de plans i buscar una alternativa per aprofitar el dia. Molt a prop ens quedava un clàssic, el Taga qua alguna de les persones del grup no havien fet mai. Així que dit i fet. Vam posar rumb cap a Ogassa.

 

La pujada al Taga és curta, costeruda,  però amable. Les vistes que es van obrint mentre enfiles cap a la Portella d’Ogassa son esplèndides i quan hi arribes, que se t’obra la vista cap a la vessant nord,  del tot satisfactòries.

 

taga

 

Un cop al cim la panoràmica és molt amplia i a banda i banda podem observar un bon tros del Pirineu, del prepirineu i fins i tot Montserrat.

 

Per baixar vam canviar de ruta, enfilat en una forta baixada cap a Coll de Jou  i la Serra de Sant Amand, des d’on vam seguir la pista per retornar a la bonica ermita de Sant Martí d’Ogassa.

 

 En definitiva una magnífica sortida malgrat el canvi de plans.

 

Algunes imatges de la sortida
Enfilant la Portella d'Ogassa
Enfilant la Portella d’Ogassa
EL Puig Estela i Serra Cavallera camí del cim
EL Puig Estela i Serra Cavallera camí del cim
Als cims més alts del Pirineu núvols i restes de neu
Als cims més alts del Pirineu núvols i restes de neu

 

Zoom cap al Pedraforca
Zoom cap al Pedraforca
Camí de Coll de Jou deixem el cim enrere
Camí de Coll de Jou deixem el cim enrere

 

Arribant a Sant Martí d'Ogassa. Punt d'inici i final.
Arribant a Sant Martí d’Ogassa. Punt d’inici i final.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *