Hem anat a Tavertet

Impactes: 52

El passat diumenge vam decidir anar a fer un tomb per Tavertet

Tavertet pertany a Osona i destaca, especialment, per les cingleres que limiten amb la vall del Ter. Des de Tavertet es poden fer nombroses sortides i itineraris entre el Collsacabra, la Vall de Sau i les Guilleries.

Tot el poble és declarat Bé d’Interès Cultural, amb un nucli urbà que conserva quaranta cases bastides entre els segles XVII i XVIII.

Passejada pels Cingles de Tavertet

Fitxa:

  • kilòmetres caminats: 7,32 km
  • desnivell acumulat: 207 metres;
  • velocitat mitjana: 3 km/hora;
  • hores caminades: 02:25
  • data: 23/10/2016

tavertet

La sortida la vam posposar al diumenge ja que el dissabte es preveia, com  així va ser, pluja i un temps menys agradable per anar d’excursió.

L’objectiu era fer una passejada tranquil·la pels espadats que envolten el poble i vam anar seguint un dels nombrosos itineraris que es troben tan bon punt us acosteu als límits del terme municipal.

img_0262

De camí, vam parar a fer un entrepà a Santa Maria de Corcó -l’Esquirol- al bar Rovi, exercici del tot recomanable.

img_0307

Una vegada amb forces suficients vam decidir anar en direcció al Puig de la Forca. Des de l’inici ja vam tenir unes vistes magnífiques i, malgrat que el dia no va ser obert del tot, la bellesa d’aquestes cingleres captiva.

img_0275

Per raons de temps no vam arribar fins al Puig, ens vam quedar just al collet anterior tot passant per l’espectacular Bauma dels Moltons.

img_5637

Aquest darrer tram no és especialment complicat, però s’hah de baixar uns metres de manera sobtada i algun pas resulta un xic aeri. Sobretot si aneu amb menuts cal anar amb compte.

img_0277

El pantà de Sau, amb l’emblemàtica torre de Sant Romà de Sau, ens va acompanyar durant quasi tot el trajecte

img_0308

Finalment cal recordar que Tavertet disposa també d’un ric patrimoni, tot el poble té la declaració de Be d’Interès Cultural,  i una visita és obligada.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *