Per què no tenim invasions fredes? Quina és la Siberiana perfecte?

Impactes: 53

Bones! Avui us explicarem la raó de per què el fred no aconsegueix entrar a casa nostra! És un fet que passa molt durant gran part de l’any i coneix ens pot ajudar a entendre quin temps farà!

És l’anticicló de les Açores!

L’anticicló de les Açores és com el nom indica un anticicló a les Açores, el que li passa és que no és com qualsevol altre anticicló, és un anticicló que pot durar 5 mesos perfectament sense tenir cap altre complicació.

Lògicament l’anticicló de les Açores es va regenerant i canviant de posició a mesura que va passant el temps, però sempre segueix el mateix patró i la mateixa zona. Les Açores estan relativament a prop a casa nostra, i com tot amb la meteorologia es mou tot i moltes vegades ens arriba a casa nostra amb contundència i amb ganes d’estar allà durant molt de temps.

Com diu el nom de l’article, perquè no tenim invasions fredes?

Hi ha diversos factors sobretot a la nostra geografia que fan que les entrades fredes vagin a un costat o un altre, el primer és l’anticicló, en venir de més al sud en el seu camí arrossega aire càlid del nord d’africà per tant la direcció de l’anticicló seria de sud a nord, però i perquè no puja més?

Aquí està un altre factor molt important, les monstruoses borrasques de l’atlàntic! Durant la tardor i en alguns moments de l’hivern a l’oceà atlàntic hi ha borrasques molt i molt profundes i de grans dimensions que fan de bloqueig pels anticiclons, fent així que es vegin obligats ha estar al sud, aquest és un patró atmosfèric que es repeteix any rere any.

Mireu aquest vídeo de l’animació del satèl·lit meteosat d’avui, monstruoses borrasques pul·lulant per l’atlàntic.

Aquesta configuració, és perfecte, per invasions fredes a l’est d’Europa

Però que necessitem per veure una invasió freda d’origen Siberiana de primera categoria?
Un bon anticicló escandinau i bom!

Aquí ús desvelem el secret de la siberiana “perfecte”

Bona cap de setmana!

Projecte 4 Estacions

Web: projecte4estacions.com

Twitter: @4estacions2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *