Lo Parte. Any 8 Núm. 16

Impactes: 9

 
Lo que importa no es pensar en el pasado ni en el futuro. Lo importante es cargar con el ahora.  John Lennon 

Què tenim

Avui viatjarem gràcies al David literalment a la Fi del Món. No us ho perdeu. Espectacular.

I també tenim la previsió del temps de la mà de l’equip del Projecte 4 estacions. Sempre fan molt bona feina.

L’Oratge

Aquí teniu la previ per aquest cap de setmana on s’espera inestable però a millorar a partir de diumenge!

Divendres

Ja durant el matí la nuvolositat augmentarà a tot el Pirineu i començaran aparèixer les precipitacions de bon matí només al Pirineu amb una cota de neu de 1500 metres, durant la tarda s’entendran altres punts de Catalunya central on poden anar acompanyades de tempesta sobretot el nord-est, no descartem alguna precipitació al final de dia a Barcelona

Dissabte

En el Pirineu la nuvolositat farà acte de presència durant el matí, Sol a la resta però sí que al pas de les hores esperem un augment de la nuvolositat diürna, on deixaran precipitacions a la tarda al Pirineu i al nord-est de Catalunya, la cota de neu baixarà dels 1600 als 1200 metres, les màximes pujaran a gairebé tota Catalunya però no destacablement, alerta al nord-est perquè el vent pot ser fort en alguns moments.

Diumenge

La nuvolositat seguirà fent acte de presència al Pirineu, a la resta esperem pocs núvols en general o gens, sí que podria glaçar durant la nit de forma feble al Pirineu tot que les temperatures mínimes pujarien respecte dissabte.

Les activitats

Un any més celebrarem la TransMaluta, una cursa-homenatge a la vida de l’estimat Guillem Malet. Aquest any també correrem contra el Càncer! Us esperem el proper dissabte 4 de maig a les 8:30AM a la estació de FGC de Sant Cugat. Aquí trobareu més informació

Fira del Vi de Falset. Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant. Més de setanta cellers participen en la 24a Fira del Vi de Falset. La mostra compta amb conferències, tats de vins i concursos de cuina de vins, entre d’altres activitats. El pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca. Més informació

L’ Exposició “Moda i modistes” al Museu d’Història de Catalunya vol posar en valor el treball de les modistes al llarg del segle XX. Un ofici, desplegat sobretot per dones, que va ser una plataforma d’emancipació femenina en el camp laboral i empresarial, i també el creatiu. A més, les modistes serien les grans difusores de la moda i, amb la seva activitat, mourien una part molt important de la indústria tèxtil i del comerç. Més detalls

Biergarten 2019. Festa de la Cervesa del Poble Espanyol. La Plaça Major del Poble es convertirà en un autèntic Biergarten alemany per recrear aquesta festiva tradició que ha traspassat fronteres. Amb una àmplia oferta de cerveses i propostes gastronòmiques que us esperen: cerveses de blat, negres, d’abadia, Pilsener, Lager, frankfurts, bratwursts, picantwursts, garró, bretzels, amanida alemanya…. tot bonísssssim i amb el millor ambient! La web

Fira Mercat de Sant Ponç a Mataró. Fira dedicada a la venda de productes alimentaris elaborats artesanalment. Serà dissabte i diumenge a la plaça de l’Ajuntament amb els productes típics d’aquestes dates. Més informació

Fira de Teatre de Titelles de Lleida. L’objectiu de la Fira és esdevenir en plataforma de mercat per als professionals dels titelles i al mateix temps de difusió artística sense minimitzar la importància del valor festiu que comporta la presència del públic als espectacles. La Fira congrega una mitjana de vint companyies i més de 300 professionals acreditats, els quals participen en les jornades tècniques, actuacions programades i activitats paral·leles. Lleida es converteix durant un cap de setmana en punt de trobada de companyies, programadors i productors. El programa

Tarraco Viva.
El Festival Romà de Tarragona La ciutat romana i el món urbà en el Meditarrani clàssic. TARRACO VIVA és un festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica d’època romana que vol crear un producte cultural de gran qualitat per generar turisme cultural relacionat amb el patrimoni històric. Molt recomanable. La web del projecte

Festa “Posa’t la gorra” a Balaguer. Gran festa en benefici de l’Associació AFANOC i en solidaritat amb el càncer infantil, amb curses i caminada popular, fira de tallers i jocs infantils i juvenils, dinar popular, sorteig de regals, ball i la gran Fira dels Somnis. La compra de la gorra permetrà l’accés a la festa. La web

GAR-GAR. Festival de murals i art rural a Penelles. Penelles és ple de grafitis. El poble és ple d’autèntiques obres d’art. Edificis municipals com l’ajuntament, l’escola o el pavelló. Parets de cases particulars i tàpies d’horts. Per tot arreu hi ha dibuixos enormes d’estils ben diferents. Els carrers són els passadissos d’una gran galeria d’art a l’aire lliure. I, a més, celebren un Festival a l’entorn d’aquesta modalitat artística. La web del festival

Torna la travessada de natació en aigües obertes de Barcelona. La travessada de natació a mar obert de Barcelona és la primera prova de la VIII Copa Marnaton eDreams. La competició constarà de tres proves individuals de 6,5 km, 4 km i 2 km, que sortiran de les platges del Fòrum, de la Mar Bella i del Somorrostro, respectivament, i arribaran a la platja de Sant Sebastià. A la mateixa platja de Sant Sebastià també tindrà lloc una prova no puntuable de relleus 4 × 500 m, així com una prova per a nens i nenes de cinc a tretze anys. Més informació

Enguany, La Coordi: Comerç Just i Finances Ètiques ha organitzat dues jornades per commemorar el Dia Mundial del Comerç Just. La vintena campanya pel Dia Mundial del Comerç Just porta per títol “Posa el filtre lila! Per la igualtat, tria comerç just!” i vol analitzar el comerç just i les finances ètiques des d’una perspectiva feminista. L’acte central de la campanya serà el dissabte, 3 de maig, de 10.00 a 14.00 hores, al Mercat de Sant Antoni, on es presentarà la “Caravana pel comerç just i les finances ètiques”, una exposició itinerant amb informació sobre comerç just i finances ètiques. Més info

Poblenou Open Day 2019 proposa onze hores d’activitats gratuïtes als espais creatius de la comunitat Poblenou Urban District. Més de vuitanta espais s’han unit a aquesta edició, amb una programació innovadora que busca donar a conèixer l’entorn en què es desenvolupen els projectes i idees de la comunitat.A més, s’han organitzat experiències exclusives per a aquesta ocasió i les noves edicions del Windows Art Circuit, Makerspaces Circuit i la novetat d’aquest any: el Music Urban Circuit. La web amb tot el que cal saber

El 3, 4 y 5 de mayo de 2019 volvemos a Fira de Barcelona para la 6a edición del HANDMADE FESTIVAL. Una experiencia única del Do it yourself con una selección de talleres y expositores de hilo, papel, brico y madera.Con más de 300 actividades para conocer, aprender y explorar, espacios para vender y para comprar, música para escuchar y para bailar, food trucks para disfrutar y recuperar energía y el mejor Sofá time para compartir y descansar. La web

Avui acabem amb una peça d’aquelles que agraden a tothom amb una versió ben especial. Els Txarango!

La foto de portada. Primavera ceretana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *