Més coses de bolets i boletaires

Impactes: 39

Ja ha passat una setmana de les últimes grans pluges que ens ha portat la ja arxiconeguda, DANA, que malauradament ens han deixat pèrdues personals i moltes de materials, des de aquí el nostre suport a totes les famílies afectades.

Dit això, es l´hora de comptar els dies amb els dits d´una mà per tornar al bosc, ara ja em de pensar en cotes mitges / baixes.

Podem trobar rússules, rovellons, camagrocs, llenegues, rossinyols, etc….creiem que ja, l´Ou de Reig i el Cep, han marxat per tornar amb nosaltres potser a la primavera o inici d´estiu; ara ja els dies seran cada cop més freds i ens portaran fins a les portes de l´hivern.

Anècdotes boletaires i de la muntanya.

Quant portes molt anys sortint a la muntanya, sorgeixen anècdotes de tots el colors, divertides, de les que no oblidaràs mai, d´altres per esborrar de la memòria i altres per escriure un llibre, que ves per on, l´escriptor Jordi Cantabella ( autor de El brigadista) s´ens va avançar, tot i que al seu llibre ¨Llegendes de boletaires i altres històries de la muntanya ¨ va comptar amb varies de les nostres anècdotes….

ot i això, en tenim una posterior al llibre que ha estat la més curiosa i alhora la que més mal de cap ens va portar, la troballa d´una BOMBA DE MÀ, encara per desxifrar si de la 1era o de la 2ona GUERRA MUNDIAL; si sabem que va ser utilitzada per el Maquis d´aquella zona.

Tot va començar com qualsevol dia boletaire, vam disposar anar cap a la zona de la Garrotxa, a ¨descobrir¨ nous boscos.

Després de pujar més de 45 minuts per una pista desconeguda i fer diverses inclusions al bosc, finalment a el que semblava una zona 10, l´Isi un amic de batalles que venia amb nosaltres, va començar a cridar-nos – Mireu, veniu, correu….!!!!!! Us recordem que estàvem buscant bolets, ( jeje) de manera que en 2 segons érem allà per veure el que se suposava era el primer cep del dia i per l´emoció, força gran.

Però no !!!! La sorpresa va ser majúscula, era una BOMBA DE MÀ, encara amb la seva anella i en perfecte estat de conservació, per l´estat del terreny, creiem que els senglars van ser el culpables de que estigués a la vista, .

Es tractava d´una M-39 alemanya, i segons em trobat va ser utilitzada tant en la 1era com en la 2ona GUERRA MUNDIAL. Tot seguit trucada al 112, i vàrem iniciar un periple de trucades, per suposat NO la vam tocar, la vàrem deixar encerclada amb unes pedres de mida gran i un mocador blanc lligat a un arbre del camí a la seva alçada; posteriorment vam anar a trobar-nos amb el Mossos d´Esquadra al poble més proper, ja que no sabíem on érem, i tampoc podíem enviar coordinades per cap mitjà ( no per falta de medis, sinó per inoperància del sistema que té el Comandament dels Mossos), al arribar vam trobar als Mossos amb l´alcalde del poble que ens estaven esperant. El Sr. Alcalde , va ser qui ens va informar al ensenyar-li les fotografies, de que tot allò havia estat zona de moviment de Maquis i que probablement havia estat utilitzada per ells.

Tot va acabar amb la visita de l´equip dels TEDAX i amb la retirada per posterior detonació, en una zona controlada.

El matí boletaire…..a tomar vent, que es sol dir!!!!

I vosaltres, teniu cap anècdota ?? Expliqueu, expliqueu….

Diccionari:

Hora Champions: Despertar-se tard i anar a buscar bolets a mig matí, quan els bons ja en tornen i també anar-hi un diumenge.

Zona Champions: Zona on els locals ja netegen els bolets entre setmana i per tant on és molt difícil trobar-los en cap de setmana.

OBNI: Bolet no identificat i que cal identificar.

Aquí us deixem un abans de la propera setmana, i ja us responem a la pregunta.

SI, ES BON COMESTIBLE!!!!!

Salut i bolets. SOM-HI!!!

RECORDEU:

De peus de rata o manetes, no en mengis, que fan caguetes !!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *