Hem anat a la Marxa dels Castells de la Segarra

Impactes: 207

Després de més d’un dubte finalment vaig decidir participar a la XIX Marxa dels Castells de la Segarra. Va ser amb alguns dels companys habituals de diverses sortides. Ens vam quedar a dormir per la zona ja que la sortida era a les 7 del matí.

Com sempre, anem a pams. Primer la fitxa.

Marxa dels Castells de la Segarra (tram de Guissona a Cervera)

Fitxa:

  • kilòmetres caminats: 36,38 Km
  • desnivell acumulat: 466 metres;
  • velocitat mitjana: 5’3 km/hora;
  • hores caminades: 06:45
  • data: 11/03/2018

La Marxa dels Castells és una caminada de resistència reconeguda com a tal per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. 

La Marxa està magníficament organitzada i compte amb la participació i el suport de nombroses institucions i entitats, tot i que l’ànima son les més de les 200 persones voluntàries que hi col·laboren.

La Marxa té una distància oficial de 54 km. Nosaltres vam “abandonar” al kilòmetre 37 a Cervera, on després d’un magnífic dinar vam decidir que el nostre objectiu ja estava assolit. 37 km és una distància prou respectable.

 

Érem 2000 inscrits i la sortida de Guissona va estar acompanyada d’una boira intensa -érem a la Segarra- que ens va acompanyar durant les primeres hores, fins i tot alguna gota

 

Va semblar que la boira es volia aixecar una mica, però de seguida ens va tornar a engolir. Mentre, i després de les dues primeres hores arribàvem a l’anhelat primer avituallament.

 

Després de recuperar forces, una xocolata amb coca que va venir de fàbula- vam seguir la ruta. Mica en mica la Segarra ens va anar descobrint els seus secrets i ensenyant-nos alguns racons ben bonics 

La Marxa transcorre, entre d’altres, per Cervera, Guissona, les Pallargues, Florejacs, l’Aranyó, Montcortès i Castellnou d’Oluges, i cada anys es fa en un sentit diferents.

 

Anàvem passant controls i avituallaments i el dia es va anar obrint poc a poc, regalant-nos unes vistes magnífiques i una mica de primavera que ja comença a despuntar.

Amb força cansament acumulat a quarts de 3 vam arribar a Cervera on ens esperava un magnífic dinar i el millor equip de suport possible. Gràcies a tothom. Repetirem? 

5 pensaments a “Hem anat a la Marxa dels Castells de la Segarra”

  1. Ja ha arrivat l’any vinent. Repetiu?
    Jo estic apuntat amb ganes de fer el recorregut sencer. Demà és el gran dia.

    1. Hola Enric. No, malauradament aquest any no ha estat possible. Estem segurs que vas assolir el teu objectiu de fer-la sencera. Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *