Hem anat de Port-Bou a Banyuls-sur-Mer

Impactes: 202

Feia dies que aquesta caminada -al grup la van anomenar Vinyes Verdes vora el mar- estava pendent. Va formar part  d’un conjunt d’activitats més ampli dutes a terme durant el pont de maig.

Anem, com sempre, amb la fitxa

De Port-Bou a Banyuls-sur-Mer

Fitxa:

  • kilòmetres caminats: 13,81 Km
  • desnivell acumulat:  626 metres;
  • velocitat mitjana: 3 km/hora;
  • hores caminades: 04:38
  • data: 29/04/2018

 

 

Abans d’iniciar la caminada i aprofitant que érem a Port-Bou vam decidir fer cap fins al cementiri d’aquesta localitat. Allà vam poder visitar la tomba del filòsof Walter Benjamin, mort en aquesta localitat quan fugia dels nazis l’any 1940. A més de la tomba ara hi ha també un memorial a l’entrada del mateix cementiri.  Us deixo aquest article de La Vanguardia que us ajudarà a saber més coses del malaurat filòsof.

Tomba de Walter Benjamin. Port-Bou

 

Una vegada feta la visita comencem la caminada. El primer tram ens porta fins a la frontera francesa, al capdamunt del coll dels Belitres-  És un tram costerut però que, a canvi, ens ofereix magnífiques vistes sobre el mar i el mateix Port-Bou. A dalt hi trobem un memorial sobre el camí de l’exili que moltes persones van seguir al final de la guerra.

Seguim cap a la següent destinació del dia. Cerbère -o Cervera de la Marenda- com també es coneixen algunes altres poblacions d’aquesta zona. Antic centre ferroviari molt important, igual que Port-Bou, la irrupció del trens d’alta velocitats els ha restat activitat i protagonisme.

El que ja anem descobrint son els conreus de vinyes a qualsevol de les feixes que anem trobant. Si hi ha un pam de terra lliure, tant li fa el desnivell, hi ha una vinya plantada.

Després de descansar una estona comencem la que serà la part més agradable del camí, caminant força estona ben aprop del mar i amb flors per tot arreu. Un camí molt amable.

Tot i que no hi ha grans alçades durant el camí, el constant puja i baixa va castigant les cames i les darreres pujades costen una mica més.

Finalment acaba apareixent la localitat turística de Banyuls-sur-Mer  on tenim reservat el lloc per dormir. Una magnífica sortida.

Val a dir que el dia posterior vam fer visites culturals,  ja que el temps no acompanyava gaire, i vam aprofitar per visitar la maternitat d’Elna, el mateix poble d’Elna i, finalment, Colliure. Totes elles son del tot recomanables.

Finalment el dia 30 es va fer l’altra tram previst entre Banyuls-sur-Mer i Colliure, però a aquesta no hi vam poder participar ja que ens esperaven grans notícies a Barcelona.

 Gràcies a tothom! 

 

Edito: no sóc partidari de modificar els posts, però avui no me’n puc estar. Música de regal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *