Lo Parte Any 7 Núm. 18

Impactes: 5

 

La sort dels altres sempre ens sembla excessiva i, sobretot, immerescuda. Per això l'anomenem sort.
Joan Fuster

L’Oratge

Seguim amb les setmanes netament primaverals. Es segueix complint, especialment a l’interior de Girona i Barcelona i al Pirineu, la dita de “al maig cada dia un raig”, especialment a les tardes. Els matins solen ser assolellats arreu.

De cara al cap de setmana, gairebé com la resta de dies, podem tenir ruixats en els llocs indicats. Difícilment arribaran a la costa tot i que no seria impossible, però hores d’ara sembla poc probable. A les illes podria arribar a caure alguna gota el migdia de diumenge.

Les temperatures tenen tendència a anar normalitzant-se per l’època, de moment res de grans calorades. Temps perfecte per fer activitats a l’aire lliure. Aprofiteu!!

Per si necessiteu ajuda per caminar sota el sol, una mica de marxeta.

Activitats

Avui tenim una prèvia. Ressenya de la sortida entre Port-Bou i Banyuls-sur-Mer. Per si voleu tafanejar La foto de portada fa referència al títol que li vam posar a la sortida: Vinyes Verdes vora el mar 

Tornem a tenir un cap de setmana extraordinàriament curull d’activitats. Ja sé que, tot sovint, en trobeu a faltar alguna però és impossible recollir-les totes.  Si voleu que alguna activitat surti sols heu d’escriure un correu electrònic, això sí, amb uns dies d’antelació. Som-hi!

Per cert, per a molts aquest dilluns és festiu. Sabeu per què? Sabeu què es celebra? Els amics de festes.org ho expliquem, com sempre, molt be. Recomanat. 

Tot i que es va posar en marxa la setmana passada, el Temps de Flors de Girona segueix amb plena activitat durant tota la setmana. Encara sou a temps de passejar-vos pels racons guarnits o participar en alguna de les moltes activitats que s’organitzen. Per saber-ho tot 

Una altra de les activitats destacades que s’ha encetat aquesta setmana i que s’allargarà fins el diumenge 27 de maig és el Festival Tarraco Viva., un festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica d’època romana. Espectacle i garantit en un entorn únic i garantia de reproducció fidel de com era Tarraco i els seus habitants fa uns quants segles. La web del festival

Una de les activitats principals és la celebració del Dia Internacionals dels Museus és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d’Europa que arriba enguany a la seva tretzena edició i que se celebra la nit el dissabte 19 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals. Més informació 

L’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, impulsen la Setmana d’Arquitectura 2018, una iniciativa compartida que té lloc en diferents escenaris de Barcelona del 10 al 20 de maig.  Més informació

De l’11 al 27 de maig arriba la sisena edició del festival Revela’T, el Festival de Fotografia Analògica de Vilassar de Dalt, que oferirà exposicions, tallers, conferències, visites guiades amb els autors, intercanvis i venda de material i obra gràfica. Per conèixer tots els detalls podeu visitar la web del festival

Durant gairebé dos mesos un grup de restauradors, fan una aposta decidida per la qualitat, el producte agroalimentari de proximitat i el turisme culinari en una comarca com la Cerdanya. Parlem de les jornades gastronòmiques de la xicoia i els bolets de primavera. Aquí trobareu els que hi participen. Per cert, ja sabeu què és la xicoia?

Pel que fa a les festes majors aquesta setmana destaquem la Festa Major de Mollerussa amb moltíssimes activitats i propostes per a petits i grans. Amb dos dies de diferència tenen l’orquestra Meravella i la Selvatana.  No us dic més. El programa 

Les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès, de caràcter multisectorial, tenen més de 900 anys d’història i són una mostra de la vitalitat i diversitat comercial del Penedès. És de destacar la participació d’empreses en les fires; el gran nombre d’activitats, actuacions i espectacles, amb especial atenció a les famílies i als més petits. Aquí trobareu tota la informació

També a Palafrugell estan de festa. Celebren la primavera i les festes, clar, porten aquest nom: Festes de Primavera. Moltes activitats i molts diverses amb les carrosses com a protagonistes, que ja fa una setmana que es celebren i que s’allargaran fins el proper dilluns. El programa

A Sabadell, aquest cap de setmana,  han optat per retornar a l’època medieval. Celebren Medievàlia, festa i mercat medieval. Destaquen les escenificacions de fets que han ocorregut a la ciutat i que es complemeten amb diferents espectacles, com lluites medievals, cercaviles musicals, danses, funcions de malabarismes i obres infantils, a més de diversos tallers infantils, tir amb arc medieval i mostres d’oficis antics, entre d’altres.  Per saber-ne més..

El Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll ultima els preparatius de la propera Festa nacional de la llana i casament a pagès, que se celebrarà el 20 de maig. Es tracta de tot un esdeveniment únic al món, festa d’interès turístic nacional que, des del 1967, mostra de manera lúdica però fidedigna com era l’ofici dels pastors. El programa 

És maig, és temps de festa i és la Festa Major de Nou Barris. Moltes activitats, paper destacat de les biblioteques, moltes activitats inclusives obertes a tothom,  A destacar, per destacar alguna cosa, Concert per la llengua a Ciutat Meridiana, amb Mazoni o Joan Garriga de la Troba Kung-Fu i molt, molt més. Us cal, sens dubte, disposar del programa 

I, d’una punta de la ciutat a una altra. La Barceloneta té també protagonisme. Cada any per Pentecosta una vintena d’agrupacions corals humorístiques desfilen pels carrers de la Barceloneta disfressats i brandant objectes d’una mida desmesurada. Aquesta festa tan particular, que també es fa al barri del Raval, es coneix amb el nom de Cors Muts i es fa durant tot aquest cap de setmana llarg. Per saber-ne més 

Radical Market! Fira de Descomptes Barcelona es vesteix per primera vegada de primavera amb una nova edició que tindrà lloc al recinte de Fira Barcelona Montjuïc, els dies 18, 19 i 20 de maig, on brillaran els descomptes en primeres marques de moda, esport, infantil, complements, informàtica, cosmètica, electrònica, streetstyle, llar… Per saber-ne més

DocsBarcelona és un festival reconegut internacionalment i obert als professionals d’arreu que venen a presentar les seves pel·lícules i els seus projectes. S’hi donen cita els millors documentals nacionals i internacionals als quals el públic no podria accedir d’una altra manera. La web del DocsBarcelona

També tenim a Barcelona, fins el 28 de maig, el festival Enfocats. L’Enfocats utilitza la fotografia, com eina i eix, per a partir d’aquí poder explicar històries, crear activitats i reunir persones. Impulsar col·lectius, portar exposicions de la fotografia més compromesa i actual, dinamitzar i acostar la gent a la fotografia i al barri , són alguns dels objectius d’aquest festival. També hi trobareu exposicions, taules, debats i activitats formatives. La web del festival 

I acabarem aquest Lo Parte tant llarg -potser massa?- amb el nostre petit tribut a cançons i intèrprets que ens van agradar o que van ser molt populars. A que us sonen aquests?  El vídeo és de 1987

 

 

2 pensaments a “Lo Parte Any 7 Núm. 18”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *