Hem fet el Matagalls

Impactes: 31

Aquest dissabte passat van prendre la decisió, així en un plis plas, d’anar a fer una matinal propera. Ens vam ajuntar 4 muntanyencs i.. amunt.

El destí era un dels cims emblemàtics de casa nostra: El Matagalls. És emblemàtic per moltes raons, però cal destacar l’Aplec que s’hi celebra des de fa 67 anys cada segon diumenge de juliol -en algun he participat- i, com no, la mítica Matagalls-Montserrat que celebra la propera edició en dues setmanes.

IMG_3672

Fitxa:

  • kilòmetres caminats:  8,283
  • desnivell acumulat: 621 metres;
  • velocitat mitjana: 2,8 km/hora;
  • hores caminades: 2:53
  • data: 03/09/2016

matagalls

Com sabeu per pujar fins el Matagalls hi ha dues rutes clàssiques. Des de Coll Fornic o be des de Sant Marçal. Vam triar la segona ja que hi ha més estona a través del bosc i el dia, com així va ser, prometia ser molt calorós.

IMG_4999 2
Sant Marçal

L’excursió no té gaire misteri. Pràcticament des de la sortida hem de fer front a una forta pujada -la més costeruda de totes- que ens portarà fins a Pla de Parany.

IMG_3657

Més endavant anem carenejat i pujant però de manera més suau fins arribar a Coll Pregon i des d’allà ens quedarà arribar fins al Collet de l’Home Mort i completar la carena fins el cim.

Al final de la carena el cim del Matagalls
Al final de la carena el cim del Matagalls

Tal com es pot veure a les imatges el terreny està molt sec -Coll Pregon per exemple-  i és del tot convenient que plogui com abans millors.

Coll Pregon molt sec
Coll Pregon molt sec

Després de fer cim tocava reposar forces i cap avall pel mateix camí.

Una magnífica matinal.

Gràcies Imma, Rafa i Jose.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *