Lo Parte Any 9 Núm. 8

Impactes: 172

M’atreviria a aventurar que Anònim, que tants poemes va escriure sense firmar-los, era sovint una dona.
Virginia Woolf

Què tenim?

Amb motiu del Dia internacional de les Dones, la Generalitat divulga la campanya #NoCallis #Som8deMarç de reconeixement als moviments feministes i les seves importants aportacions a la societat i per als drets de les dones.

La igualtat entre dones i homes és un dret fonamental a garantir en una societat que ho exigeix. És un valor i un element clau per l’erradicació del sistema heteropatriarcal androcèntric i sexista imperant que ens oprimeix, ens violenta i ens discrimina.

Aquest dret a la igualtat de dones i homes ha estat reconegut legalment des de fa temps en el nostre marc jurídic, però no és efectiu ni en totes les esferes de les nostres vides ni és igual per a totes les dones. Per això encara avui dia hem de vetllar per la plena participació de les dones en tots els àmbits de la vida. Saber-ne més

També trobareu més d’una quarantena d’actes arreu del territori amb motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores. En aquest enllaç els podeu consultar i, posteriorment, filtrar els resultats per afinar la recerca.

Amb el lema l’Ecofeminisme és la resposta l’Ajuntament de Barcelona ha publicat també una pàgina web on recull diversos elements relacionats amb el dia de les dones treballadores. La web

Finalment, us deixem un recull elaborat per la revista Time Out on hi podreu trobar activitats que es celebren amb ocasió d’aquesta diada a la ciutat de Barcelona. Us deixo l’enllaç

I, a més de tot això, també us oferim un recull de la visita fotogràfica feta diumenge passat al Recinte Modernista de Sant Pau. A veure si us agrada. Podeu fer clic aquí

I just a sota trobareu la previsió amb els cracks del Projecte 4 Estacions. Ja heu mirat les seves webcams repartides pel Pirineu? Mireu, mireu..

L’Oratge

Abans de deixar-vos amb els cracks de la meteo un recordatori de què passava un 8 de març fa justament 10 anys. Ho recordeu?

Cap de setmana marcat per l’arribada d’una pertorbació que ens deixarà neu al Pirineu a totes les cotes i algunes pluges a Catalunya.

Divendres

Durant la matinada anirà nevant de forma feble a la cara nord del Pirineu amb una cota de neu de 1000 metres, a partir de la tarda la nevada cada vegada serà més intensa amb una cota de neu rondant els 900 metres, les acumulacions de neu més importants les trobarem a la cara nord. Esperem algunes precipitacions de caràcter feble a l’est de Catalunya a partir del migdia. Però atenció amb el vent! Bufarà molt intensament el mestral a tot el camp de tarragoní i les terres de l’Ebre amb cops que poden superar els 100 km/h, a les cotes altes del Pirineu també tindrem cops de vent que poden arribar als 120 km/h, per tant neu + vent = TORB

Cops de vent per divendres a les 5 de la tarda

Dissabte

Durant la matinada la nevada serà força intensa a gran part del Pirineu, la nevada podria saltar a la cara sud durant la matinada, el jet stream estarà completament perpendicular a casa nostra fent que arribi a tots els vessants amb una cota de neu entorn dels 800 metres. Durant el dia la cota de neu pujarà als 1400 metres però a partir del migdia anirà a menys la nevada i només nevar a la cara nord. A la resta de Catalunya esprem intervals de núvols, com més al nord més tapat, el vent serà molt fort a cotes altes del Pirineu amb cops de vent que poden arribar als 150 km/h

Pluja i neu per a les 3 del matí
Cops de vent per dissabte a les 10 del matí

Diumenge

Diumenge de pas entre front i front, els núvols faran acte de presència a gran part de Catalunya tot el dia (al sud no tants) però a partir del vespre arribarà un nou sistema frontal que ens deixarà de nou neu al Pirineu a totes les cotes i una mica de pluja l’est de Catalunya, aquest però no ens deixarà tanta neu

Pluja i neu per a les 4 del matí de dilluns

PODEU SEGUIR LA NEVADA EN DIRECTE DES DE DIVERSOS PUNTS DEL PIRINEU GRÀCIES A LES NOSTRES CÀMERES QUE PODEU TROBAR A PROJECTE4ESTACIONS.COM/CAMERES

Bon cap de setmana de neu i de fred!! En resum un cap de setmana d’hivern 😉

Projecte 4 estacions

Les Activitats

El nucli antic de Solsona es converteix durant un cap de setmana en l’epicentre de la comercialització de dos del productes més preuats del Solsonès, el trumfo i la tòfona, que es poden trobar en diferents varietats. El propòsit és potenciar el trumfo i la tòfona posant en contacte directe el productor amb el consumidor a partir de tallers, degustacions i exposicions. Així mateix, també hi tindrà lloc la Festa del Vi, en què un celler de cada denominació d’origen realitzarà unes cates transversals per poder conèixer els trets característics de cada DO. La web

Festival del Joc del Pirineu a la Seu d’Urgell. Cita anual en el sector del joc a Catalunya que enguany estarà dedicada a la música i el joc i oferirà prop de 500 jocs diferents i per a totes les edats, que tindran lloc en una desena d’espais públics i privats. Per descobrir tots els detalls del festival podeu fer clic aquí a la seva web

Durant el cap de setmana del 7 i 8 de març es podrà gaudir, a la Garriga, de productes de proximitat, espectacles, tallers, gastronomia, xerrades i molt més en una fira que es presenta renovada. És la 9a edició de la FIra de la Botifarra de la Garriga. La web

El XIX Black Musical Festival de Girona comptarà amb artistes de renom: Snarky Puppy, Ben L’Oncle Soul, The Cat Empire i Lucy Lu, Hannah Williams & The Affirmations, Aiala, Barcelona Gospel Messengers, Hermano L & The Island Defenders, Ash Grunwald, Black Fang, Black Music Big Band, Dàmaris Gelabert i Fred Wesley, entre d’altres. A diferents espais de la ciutat. Consulteu la web

Visita teatralitzada a la Vil·la romana dels Munts. Una ocasió única per a conèixer la vida en una vil·la de l’entorn de Tàrraco, que va ser residència de Caius Valerius Avitus, un dels duumviri de la ciutat en el segle II. El mateix Caius i la Faustina, la seva esposa i senyora de la casa, fan d’amfitrions mostrant els aspectes més interessants i curiosos de la seva residència: les seves estances, el seu funcionament, les tasques que s’hi feien i com era la vida en aquest entorn privilegiat. Gaudiu del privilegi de conèixer el dia a dia d’unes de les persones més poderoses de Tàrraco i degusteu un aperitiu de vi amb mel i de suc de fruites a l’ombra dels seus jardins. Més informació

El terme Transèquia (contracció de la preposició Trans i del substantiu Sèquia) indica clarament la finalitat d’aquesta activitat: fer un recorregut a peu o amb bicicleta, corrent o en handbike a través de la Sèquia, un canal d’aigua que origina les Festes de la Llum, que es celebren cada any a Manresa el dia 21 de febrer. Per consultar informació més detallada visiteu el web Parc de la Sèquia.

El festival Rubrifolkum, el tradicionàrius del Baix Llobregat celebra el 10è aniversari del 5 al 7 de març. En aquest aniversari no faltaran bandes i músics amics que han fet créixer el festival al llarg de tota aquesta dècada, com els caps de cartell d’enguany: Jarlath Henderson i Innes Watson. El Rubrifolkum és un Festival de nou folk creat i gestionat per l’Associació Musical Qui hi ha?, que enguany celebra la seva X edició amb Holiday Club,Jarlath Henderson & Innes Watson, BÖJ, Carles Belda i RIUx360, entre d’altres. Saber-ne més

Caminada Barnastresc a Sant Andreu de Palomar. La caminada a Sant Andreu de Palomar cobreix un trajecte d’uns 11,5 quilòmetres que transcorre pels punts més singulars i destacats d’aquest barri de Barcelona. Així, la ruta passa pel parc de la Trinitat, la Casa de les Aigües, el riu Besòs i el Rec Comtal, entre d’altres indrets d’interès. La ruta tindrà el punt de partida i d’arribada a la plaça de Can Fabra, i l’horari de sortida està fixat entre les 9.00 i les 9.30 hores. L’hora límit d’arribada serà les 13.00 hores. No cal inscriure-s’hi prèviament, només cal presentar-se al punt de sortida a l’hora establerta. La web

La dolça festa de Sant Medir a la Bordeta. Diumenge, 8 de març, de 10.30 a 12.30 hores, la cercavila de les colles de Sant Medir és una pluja de caramels als carrers del barri. Quan Gràcia, Sarrià i Sant Gervasi ja han celebrat Sant Medir, arriba el torn del romiatge de la Bordeta. Aquest barri sempre celebra aquesta festa el diumenge següent a la diada del sant, així que enguany serà diumenge, 8 de març. Més informació

La cinquena edició del Photogenic Festival torna a promoure el valor del nou talent i els fotògrafs emergents amb una ruta expositiva en què es potencia la fotografia i el petit comerç i els seus productes. Del 5 al 19 de març es podrà gaudir de la ruta expositiva amb vint projectes de fotògrafs emergents en vint comerços singulars, distribuïts entre el districte de Gràcia i el de Ciutat Vella. En paral·lel, artistes reconeguts donen suport a la iniciativa oferint conferències, tallers, classes magistrals i altres activitats. Enguany, com en l’edició anterior, el festival repeteix format i centra totes les activitats a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm en la jornada anomenada 14 de Març. La web

El Festival Emergents de Barcelona arriba a la seva quarta edició plenament consolidat com l’espai més important de l’any en el qual podem descobrir els nous valors de la música nacional i internacional. Durant 10 dies, el festival agrupa 200 artistes i ofereix més de 20 concerts de música clàssica en totes les seves vessants: de la música antiga a la música de nova creació, del recital a la música de cambra, el concert per a solista i els grans conjunts vocals i instrumentals, així com el jazz i el flamenc local més destacat. La web

El primer cap de setmana del mes de març tornarà la iniciativa “Obrim carrers”, i s’ampliarà el nombre de vies en què es tallarà el trànsit. Els carrers d’Aragó i de la Creu Coberta s’afegiran a la via Laietana i al carrer Gran de Gràcia, que durant unes hores recuperaran l’espai públic perquè els veïns i veïnes puguin passejar-hi, jugar i fer activitats. La iniciativa vol mostrar els beneficis que suposa la pacificació dels carrers: millora la salut perquè redueix la contaminació, fomenta la vida a l’espai públic, promou la relació entre el veïnat, afavoreix els desplaçaments a peu i impulsa la mobilitat sostenible. Més informació

Avui toca un grup com aquest. Les coneixeu? Son Roba Estesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *