Lo Parte Any 9 Núm. 21

Impactes: 95

La lectura es el viaje de los que no pueden tomar el tren. Francis de Croisset

Què tenim?

Doncs a més de l’espasa de Dàmocles d’un nou confinament, que cada vegada sembla més aprop, tenim a tocar Tots Sants. Tots sants és recorda als que ja no hi son però també és moment de enfarinar-se i fer panellets, no? Els de festes.org ho expliquen molt be: L’origen dels panellets i la seva relació amb la diada de Tots Sants és una qüestió encara no aclarida, tot i que sembla que originàriament podien haver estat ofrenes”.

Nosaltres, amb la vocació de servei que ja coneixeu no podem per menys que deixar-vos una fàcil recepta de panellets. Bon profit!

L’Oratge

Tornem a tenir una setmana amb anades i vingudes pel que fa al temps. Avui i demà seran dies rúfols, sobretot a partir de la tarda-vespre i fins la tarda de divendres. Amb possibilitats de ruixats. Divendres al matí s’aniran obrin clarianes però al nord encara hi quedaran ruixats.

Les temperatures seran una mica més baixes però amb un descens poc acusat.

Dissabte sembla que serà el dia més aprofitable de tots. Le temperatura encara serà agradable i veurem el sol força estones.

Dimarts tornarem a tenir força aire fred a sobre. De nou plena tardor

Diumenge, tot i que també serà un bon dia, s’anirà complicant el tema amb una nova baixada de temperatures, més acusada al nord, i un nou front que tornarà a portar xàfecs que ja arribarien el dilluns. Ull que la cota de neu pot tornar a baixar força i situar-se a l’entorn dels 1500-1600 metres. De tota manera diumenge serà perfectament aprofitable per fer activitats a l’aire lliure.

Be. Tardor en estat pur. Salut i cuideu-vos!!

Diagramme GEFS
Evolució de temperatures i precipitacions a Barcelona

Les Activitats

La Fira de Santa Úrsula de Valls celebrarà la seva edició 2020 tal i com estava previst entre dimarts 20 i diumenge 25 d’octubre, ja que es tracta d’una fira actualment no de caràcter comercial sinó cultural, com ja succeeix aquest cap de setmana a la Fira Mediterrània de Manresa, la fira d’espectacles d’arrel tradicional organitzada per l’ens públic que presideix la Generalitat. Respecte a les noves mesures anunciades pel Govern per fer front a la Covid-19, l’organització de la Fira de Santa Úrsula anuncia que els aforaments actuals ja es van adaptar al 50% en els espais coberts i encara a un percentatge inferior en els espais delimitats i habilitats a l’aire lliure. Descarregar el programa.

Aquí anava la Festa Major de Banyoles però, finalment, han decidit suspendre-la. Aquí trobareu la nota de l’Ajuntament. De tota manera hi ha algunes activitats que no s’han suspès. Consulteu la web de l’ajuntament.

InterFado. 9è Festival Internacional de Fado de Catalunya. Interfado és el primer festival de fado de Catalunya que neix a Lleida, a iniciativa de la Fundació Orfeó Lleidatà i la Paeria, amb l’objectiu de convertir la ciutat per uns dies en el punt de trobada de la cultura fadista d’arreu del país, d’apropar al públic el fado i les músiques que actualment estan sorgint al voltant d’aquest gènere, i de crear una plataforma de col·laboració entre artistes d’arreu del món. En aquest festival es combinen música, cinema, exposicions i cuina. La web

Trapezi 2020. Fira del Circ de Catalunya, celebra la seva 24a edició omplint d’espectacles de circ, places, carrers i equipaments de Reus. Aquesta 24a edició de Trapezi s’ha vist inevitablement afectada per la present crisi sanitària global. Des del primer moment, la direcció de la fira, els organitzadors i totes les administracions implicades en Trapezi han mostrat la seva clara voluntat de donar suport a la fira i a la totalitat dels artistes afectats i han treballat per adaptar el format del Trapezi 2020 a la situació actual, en el tercer moment: Trapezi en Viu, dedicat al públic. La web

ARRELA’T és un festival que se celebra la segona quinzena del mes d’octubre a Esplugues de Llobregat, coincidint amb la Castanyada. És un festival de referència on hi tenen cabuda diversitat de propostes de música, cançó i dansa de cultura tradicional i popular. Feu un ull aquí ja que cal reservar entrades prèviament tot i ser gratuït.

Escena Poblenou, l’aposta pel suport a la creació i l’espai públic. Del 22 al 25 d’octubre, el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou omplirà els carrers del barri amb propostes escèniques contemporànies multidisciplinàries, implicant-se amb el territori i amb la realitat social. Més informació

En aquests temps on les activitats dins a casa van guanyant per, la revista Time Out ens proposa fins a 4 escape rooms virtuals per fer des de casa. Imprescindible per anar-se foguejant en les tècniques d’aquesta modalitat d’entreteniment i una manera de passar una bona estona. En aquest enllaç hi trobareu l’article.

El Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona és una referència mundial en el gènere que gràcies a un treball constant i minuciós capaç d’equilibrar els pesos pesats i les noves propostes dins d´un cartell sempre atractiu arriba a la 52ª edició. Tota la informació al seu web

El 48H OPEN HOUSE BCN, és la principal cita de la ciutat de Barcelona amb l’arquitectura, un cap de setmana del mes d’octubre amb portes obertes a més de 180 edificis de tot tipus, forma i mida. Una iniciativa de l’associació 48h Open House Barcelona. Enguany estan programats diversos itineraris, entre Barcelona i les ciutats que s’han sumat a la iniciativa: Santa Coloma de Gramanet, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Vilassar de Dalt i Sant Joan Despí. Enguany, per adaptar-se a les circumstàncies provocades per la COVID-19, el festival ofereix, a part de les visites presencials habituals, visites guiades amb audioguia i activitats virtuals. Aquí tota la informació

Per acabar avui us proposem a la Carla Bruni. No tinc clar si fa massa tardor, però la cançó sí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *