Hem tornat a Vallter

Impactes: 77

Aquesta sortida ja gairebé s’ha convertit en un clàssic. A més, si el temps acompanya és d’aquelles que mai et cansaries de repetir. Els paisatges son magnífics i tens molt bones vistes durant tot el recorregut 

Aquesta vegada ens hem ajuntat alguns dels habituals més alguna nova incorporació. Sortim de Barcelona a les 7:00 per començar a a caminar com abans millor. Abans, però, com sempre la fitxa

Vallter – Pic de la Dona – Bacivers – Bastiments – Vallter

Fitxa:

  • kilòmetres caminats: 11,41 Km
  • desnivell acumulat:  926 metres;
  • velocitat mitjana: 2,6 km/hora;
  • hores caminades: 04:12
  • data: 14/07/2018

Com sempre, la primera pujada és la que arriba amb el cos fred i costa una mica més. Parlem de la Portella de Mentet des d’on, de seguida tenim ja molt bones vistes, sobre Vallter i cap a la vessant francesa

Estem a 2411 metree i el proper objectiu és el Pic de la Dona, a 2702. Hem sortit de Vallter a poc més de 2160. Sols en aquest primer tram el desnivell és considerable. 

La pujada és costosa però no excessivament llarga. És per això que xino-xano arribem fins a dalt on pararem una mica per gaudir del paisatge i recuperar forces. 

Amb tot, no portem encara ni una quarta part de la sortida. Cal tirar endavant per enfilar els cims que ens queden.

El tros següent, entre el Pic de la Dona i fins l’estany de Bacivers és agraït de fer. De fet perds una mica d’alçada i la traça fa de bon seguir,sense massa dificultat. Arribats al coll de la Geganta tenim diferents opcions: enfilar cap al Bastiments per l’Esquena d’Ase, tornar a Vallter o be, que va ser l’opció triada enfilar cap a l’estany de Bacivers. 

El dia segui esplèndid. Cal arribar a l’estany per iniciar una de les dues pujades que ens queden. La primera fins al Bacivers.

Ja hem arribar a la segona fita del dia, el Pic de  Prat de Bacivers. Estem a 2844 metres. Ara ja tenim vista cap a la Cerdanya on podem distingir el Carlit, Els Perics, etc..

Ara sols ens queda carenejar una mica, això sí baixant fins el coll de Bacivers a 2774 metres, abans d’afrontar la darrera i pedregosa pujada al Bastiments, sostre de l’excursió d’avui. 

Finalment arribem al Bastiments a 2882 metres d’alçada on trobem el contra-cim per la vessant on hem pujat amb el típic piolet, un punt geodèsic i, finalment, la creu. Descasem una estona al cim i enfilem la costeruda baixada cap al coll de la Marrana.

Abans hem pogut guaitar la vessant de Núria amb el Puigmal, Finestrelles, Pica d’Eina, etc.. 

Des del coll de la Marrana ja tot baixada amb baixada a tocar de l’antic xalet refugi d’Ulldeter del CEC (centre Excursionista de Catalunya)

En resum un magnífic dia de muntanya amb vistes extraordinàries i una companyia, com sempre, magnífica.

Salut i cames!

Ah, si voleu  podeu seguir la ruta amb aquesta eina.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *