El cràter del NgoroNgoro

Impactes: 41

El cràter del Ngorongoro es troba dins del Parc Nacional del Ngorongoro, un extens territori que ocupa gairebé 8.300 quilòmetres quadrats, que s’estén per sobre la part oriental de la Vall del Rift de l’Àfrica Oriental. Es troba ubicat a 180 quilòmetres al oest de Arusha al nord de Tanzània i al sud-est del Parc Nacional Serengeti.

El Área Ngorongoro conté una gran varietat d’hàbitats i paisatges, on s’inclouen planures amb terrenys de pastura, sabanes arbrades, boscos, muntanyes, cràters de volcans, llacs, rius i pantans.

El cràter, té un diàmetre de 20 quilometres i en determinats punts, les parets tenen uns desnivells de fins a 600 metres. Dins de cràter i conviuen infinitats d’espècies animals com el búfal africà, hipopòtams, nyus blaus, zebres, gaseles de Thomson, gaseles de l’Elandgaseles de Grant, lleons, guepards, lleopards i algun dels últims rinoceronts negres entre altres.

En l’Àrea de Conservació Ngorongoro hi viuen més 25.000 pastors Maasai, els ramats dels quals, comparteixen terrenys amb els animals salvatges. La competència per l’aigua i les planures per a pastures de vegades crea conflictes, sobretot en les èpoques de sequera.

Els 9 volcans de la zona de Ngorongoro s’iniciaren fa més de 4 milions d’anys.
D‘aquests volcans l’únic que està actualment actiu és el Oldoinyo Lengai, la “Muntanya de Deu” en l’idioma Maasai, situat en la zona propera al llac Natrón i que ha continuat amb erupcions volcàniques durant els últims anys, encara que, i afortunadament,  sense causar danys naturals ni a la població local.

La zona de conservació del Ngorongoro és una zona de conservació inscrit a la llista del Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, des de 1979.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *