Lo Parte Any 8 Núm. 6

Impactes: 7

Quan tot s'enlaira
toco els somnis de puntetes,
junts podem arribar més lluny, més lluny.

Txarango. Quan tot s'enlaira

Què tenim avui? 

Com sabeu a Lo Parte ens agrada la fotografia i tenim la sort de comptar amb magnífics col·laboradors que ens acosten indrets destacats amb magnífiques imatges. Avui el David Gaspar ens porta fins al Parc Nacional d’Aigües Tortes i Sant Maurici. Imprescindible  

D’una altra banda els amics del Projecte 4 estacions ens ajuden a descobrir què és una Llevantada Llibre. Molt interessant. I, per cert, també molt interessant el projecte que impulsen. A veure si hi col·laboreu. Al final del seu post. 

Finalment, l’amic Àlex ens acosta la previsió pels propers dies a l’Oratge.

Bona setmana a tothom!!

L’Oratge

Previsió del Temps pel cap de setmana d’Andorra, Catalunya i les illes Balears.

El resum és molt i molt simple, temps completament anticiclònic el que implica, sol i màximes cap amunt, inversió tèrmica, per tant molt més fred a les valls que en alçada (el vespre) amb gelades que poden arribar fins als -10 en punts de la Cerdanya, i per destacar alguna cosa, alguna nuvolada al Pirineu més aviat dissabte a la tarda però sense deixar precipitació. Serà fins i tot dissabte quan les temperatures a 850 hp (uns 1500m)  agafaran valors que poden arribar fins als 7 graus amb hipotètiques cotes de neu que fregarien els 2200m en ple mes de febrer una barbaritat!.

Per tant cap de setmana per sortir, anar d’excursió i disfrutar d’un temps que el podríem qualificar de primaveral. Per destacar alguna cosa ,a la costa potser la temperatura quedara una mica més frenada,  ja que l’anticicló es col·locara cap a Itàlia i com que el seu moviment és en sentit horari els vents arrossegaran un aire una mica més fred del mar.

Ara per ara segueix pintant un febrer ensopit, amb un zonal marcat i un anticicló de les Açores que ens acompanya ja quasi des de mitjans de novembre. Una baixa entrara per Galícia a última hora de diumenge fent un recorregut cap l’estret de Gibraltar i deixant precipitacions al sud de la península que podrien ser generoses, ara per ara els models marcarien molt poca cosa a casa nostre amb alguna tímida nevada entre dilluns matinada i mati de dimarts amb normalització de temperatures, i ruixats que podien ser una mica destacables a les illes, desprès no es veu que vulgui canviar, de fet el meteograma tendeix a augmentar la temperatura cap final de mes.

Àlex Van der laan

@alexmegapc

Les activitats

La LLUM, així amb majúscules adquireix protagonisme aquest cap de setmana.  Parlem-ne

El programa d’actes,  de la Festa de la Llum a Manresa és molt extens, inclou concerts, activitats esportives, sardanes, exposicions, teatre, activitats infantils i familiars, la Caminada de la Llum, la XXII Fira de l’Aixada i el Mercat Medieval de la Llum, la XXXV Transèquia i moltes altres propostes. Per consultar informació més detallada visiteu el web de la Festa de la Llum.

Dins del marc de les Festes de Santa Eulàlia (12 de febrer), copatrona de Barcelona, la ciutat celebra una Festa Major d’Hivern amb nombroses activitats, com per exemple el Festival Llum de BCN.Per segon any, Llum BCN transforma els carrers del Poblenou en un gran laboratori d’experimentació a l’aire lliure, a través de la llum com a mitjà creatiu i de la feina d’artistes, dissenyadors i arquitectes d’arreu del món que estan explorant les possibilitats que ofereixen, a l’espai urbà, noves tècniques com la il·luminació dinàmica, la projecció a gran escala i els entorns interactius. Tota la informació 

I, en el marc d’aquest festival hi trobem una altra proposta:  Del 15 al 17 de febrer arriba l’ OFF LlumBCN, una cita organitzada per Poblenou Urban District, on descobrireu un recorregut alternatiu (i complementari) a Llum BCN Poblenou. La història del Poblenou brillarà a Palo Alto durant l’OFF LlumBCN 2019. Imatges en gran format de l’Arxiu Fotogràfic del Poblenou es projectaran a la façana i a l’interior del recinte per il·luminar la memòria del barri.  Tota la info 

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or va néixer amb la pretensió de presentar en cada edició les 24 millors atraccions mai vistes en els circs europeus. Més de 80 artistes de 14 països competiran davant d’un jurat internacional format per 15 importants directors i experts en circ vinguts d’arreu del món. Les dues semifinals (espectacles Blau i Vermell, totalment diferents) i la final (espectacle Or) es duen a terme sota la Gran Carpa amb capacitat per a 2.206 espectadors i que estarà plantada al bell mig del Camp de Mart de La Devesa de Girona. Més informació 

Per cert, a Lo Parte no ens hem oblidat que avui és Sant Valentí, i hem trobat la millor manera de celebrar-ho. Mireu:

La tercera edició de Mobile Week Barcelona tindrà lloc entre el 14 i el 23 de febrer. L’edició d’enguany presenta una programació d’activitats obertes i gratuïtes sota el lema “La nostra senzilla relació amb la tecnologia” i convida la ciutadania a reflexionar sobre la repercussió que té la tecnologia en la seva vida quotidiana. Artistes, científics, filòsofs, enginyers, emprenedors i professionals participaran en aquest debat en un entorn de ciutat obert i totalment gratuït. La web 

El FLIC és un festival d’experiències i creació literària que convida a gaudir de la literatura i les arts. L’objectiu és promoure la relació entre les diverses arts a través de formats innovadors i experimentals, fomentant així la creació interdisciplinària i l’interès pel gust literari, amb la participació de tots els agents implicats. El FLIC se celebra en diverses ciutats de forma itinerant i ofereix programacions per a les famílies, per a les escoles, per a joves creadors i una trobada professional. El programa d’enguany

Tot que ja no queden places sempre podeu anar a animar als valents que corren la Vallès Drac Race, Una cursa de trail amb 4 modalitats diferents i una oportunitat per redescobrir els paratges a l’entorn de la Mola. La coneixeu? Aquí en podreu saber més 

Fins l’any 1936, al febrer a Cervera se celebrava el que popularment s’anomenava la Processó del Puro. Una processó laica amb un itinerari que anava des de l’ajuntament fins al cementiri, en el qual alguns homes anaven amb el puro encès a diferència de les processons religioses. Actualment aquesta processó, que se celebra en record de la Tercera Guerra Carlina i s’ha recuperat al calendari festiu cerverí, i ha esdevingut un passeig i un espai de tertúlia per a tots els vilatans i entitats locals, així com també serveix per conservar les tradicions del passat. Més detalls  

Us agrada anar per sota l’aigua? El Mediterranean Diving Show comença a treballar en un nou repte, l’edició XX del mític Saló de la Immersió que se celebrarà del 15 al 17 de febrer de 2019. El MD Show es posiciona com a punt de trobada i el millor dels aparadors del busseig i de les activitats subaquàtiques del país. També una veritable plataforma de negoci pels nostres expositors. La web

La XVI Fira de la Ceba i el Calçot de Vila-sacra aplega un munt d’activitats: exposició-concurs de plantes i flors, concurs de menjar calçots, exposició de patchwork, jocs tradicionals per a la mainada i altres. SI ho voleu saber tot i tot feu una ullada aquí  

Com cada any ens arriba la convocatòria de la festa Posa’t la Gorra adreçada a donar suport als infants que pateixen càncer i a les seves famílies. Una bona oportunitat per passar una bona estona i donar suport a una bona cusa. La web de la festa  

I donat el començament avui no podíem acabar d’una altra manera, no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *