Lo Parte Any 9 Núm. 11

Impactes: 181

Resistir supone negarse a dejarse llevar a una situación que cabría aceptar como lamentablemente definitiva.
Stéphane Hessel 

Què tenim?

Tal com explicàvem la passada setmana, hem posat en marxa un nou blog (Confinats / Lo Parte) on cada dia hi anem penjant activitats per poder fer a casa amb temàtiques variades i diferents.

Us recomanem una visita. Hi trobareu una mica de tot. Des de tutorials per tocar la guitarra, monogràfics amb nens, recull de cuinetes, llibres, còmics, tai-chi..

Ah, i un post musical cada matí.

Feu-hi una ullada fent clic aquí

Aquesta setmana tornem a tenir la previsió de la méteo gràcies a l’Àlex. Per cert, previsió que haurem de seguir atentament. Sembla que el fred es vol apuntar a la “festa”.

L’Oratge

Doncs aquest confinament ens ha portat l’arribada de l’hivern tot just començada la primavera, compte que sembla ha vingut per uns quants dies. Dijous tindrem neu a cotes baixes, una depressió en alçada situada a Itàlia s’acostara a nosaltres i farà nevar a cotes de fins a 400m, amb l’arribada d’una massa molt fred a de fins -30 a 500hp, observeu aquesta imatge on tota la zona més rogenca és l’aire fred situat en alçada.

La precipitació serà de tipus convectiva és a dir on l’aire càlid té km per pujar cap amunt, i mostrar bolets que al precipitar faran caure els clàssics floquets que són gruixuts típics del mes de març, per pujar molt més amunt que ho fan a l’hivern. Us deixo model Arome tan per mostrar l’arribada d’aquest aire fred com la precipitació:

A partir d’aquí tant divendres com dissabte no farà del tot net, podem esperar nevades de retenció al Pirineu, potser dissabte pre-pirineu però sense afectar altres zones de la serralada fins diumenge on ara per ara sembla el dia de transició menys la tarda de nou amb algun ruixat Pirineu, esperant potser un canvi de cara a dilluns que ens podria portar molt de fred i neu a cotes molt baixes, a tall exemple mireu el model canadenc per dilluns!!! Tela tela tela…. A cuidar-se!!

Àlex Van der Laan

+@alexmegapc

Algunes activitats per fer a casa

Aquesta setmana us adreçarem directament a un recurs. Però és un recurs molt potent on hi trobareu una pila d’activitats per fer des de casa.

Han elaborat la proposta i el recull d’activitats del Blog de Cultura Digital de l‘Institut Català de les Empreses Culturals. Dins la campanya #LaCulturaaCasa ens ofereixen un seguit d’activitats, més de 40 pel cap baix, endreçades per temàtiques. Complet, útil i molt ben estructurat. Del tot recomanable, vaja. Podeu fer clic aquí

Nosaltres us proposem una activitat més. Uns itineraris virtuals pel MNAC on podreu gaudir de diferents mini exposicions temàtiques. Molt interessant

I, com que ahir hauria estat l’aniversari de la gran Aretha Franklin, (hauria fet 78 anys) què millor que ajudar-nos de la seva veu per desitjar-nos un bon dia, no?

Un pensament a “Lo Parte Any 9 Núm. 11”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *