Lo Parte Any 9 Núm. 12

Impactes: 199

La caridad es humillante porque se ejerce verticalmente y desde arriba; la solidaridad es horizontal e implica respetuo mutuo.
Eduardo Galeano 

Què tenim?

Be. Seguim confinats i sembla que la cosa encara va per llarg.

Ja sabeu que cada dia podeu trobar recursos per fer més portable el confinament al Blog/fill Lo Parte / Confinats. US recomano fer una ullada.

Mentre aquí seguirem com sempre amb l’oratge -Gràcies Projecte 4 Estacions- i alguna activitat per fer a casa.

L’Oratge

Divendres

Un cop acabat el temporal amb vents de component marítim que regarà bona part del territori, divendres s’acostarà una zona d’altes pressions, que de fet, son les restes de l’anticicló causant de la baixada de temperatures que hem tingut a principis de setmana. A partir d’aquí sembla que entrarem en una dinàmica de jornades assolellades i les temperatures es tornaran a normalitzar respecte la mitjana climàtica (la temperatura mitjana dels darrers anys). 

Si ens fixem més concretament amb el que passarà de forma més local, veiem que divendres ja serà un dia força assolellat, amb alguns núvols però que tendiran a desaparèixer a mesura que avancin les hores. 

Pel que fa a les temperatures, durant la nit encara farà fresca però durant el dia les temperatures ja s’enfilaràn cap els 16ºC, puntualment 18ºC a l’Empordà a causa d’una tramuntana que podria bufar de forma moderada.

Dissabte:

Dissabte tindrem un temps ben similar a divendres. Ja no quedaran núvols i les temperatures pujaran una mica més que divendres, arribant fins als 17/18ºC de forma general a l’interior i fins als 14/15ºC a la costa. La nit, però, encara sera freda a tots els sectors de l’interior. 

Pel que fa al vent, pràcticament no en tindrem.

Diumenge:

A primera hora farà fred ja que les mínimes rondaran els 5ºC a l’interior, però seran més baixes al Pirineu on hi glaçarà; al migdia les temperatures s’enfilaran fins als 18 o 19ºC.

Al final del dia el cel s’anirà carregant de núvols d’oest a est per l’aproximació d’un front des de Portugal.

En general diumenge serà un dia poc ventós.

Setmana Santa:

La Setmana Santa començarà amb l’arribada d’un front atlàntic el dilluns que deixarà, en general, entre 5 i 15mm. Al front de dilluns el seguiran d’altres que faran que els ruixats es mantinguin, com a mínim, fins dijous. A les capes mitjanes i altes de l’atmosfera hi haurà poc fred, per això la cota de neu no baixarà dels 2000m en tota la setmana. A partir de divendres l’anticicló guanyarà terreny, s’imposarà l’estabilitat i farà sol.

Vagi bé!

Projecte 4estacions

Activitats

Yogic. Ioga divertita per a nenes i nens en càpsules de menys de 5 minuts.

Us deixem l’accés al seu canal de Youtube aquí

I el vídeo de presentació

El Vida Festival ens ofereix concerta a través d’Instagram amb la promoció Vida at Home amb el seu cartell d’artistes pel 2020 Una bona oportunitat per fer-ne un tast. Els trobareu aquí

I aquí un exemple amb la Núria Graham

El diari la Vanguardia, amb motiu de l’estat d’alarma, ha posat en marxa una sèria anomenada Relatos de Confinamiento, escrita per autors i col·laboradors del mitjà. Força interessant. Feu una ullada

Ciència en confinament
Xerrades divulgatives de Joan A. Català sobre temes científics per a adults i nens. Molt interessant i amb gran èxit de participació. Aquí trobareu la programació i sessions passades I aquí El seu Twitter

Avui acabem amb versió renovada de Resistiré, clar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *