Lo Parte Any 9 Núm. 14

Impactes: 110

Difficile est tenere quae acceperis nisi exerceas. Plini el Vell 

Tot i que estic segur que la majoria de seguidors de Lo Parte sabeu llatí, us deixo la traducció aproximada: “És difícil retenir l’aprés si no ho practiques”

Què tenim

Avui us deixem amb una ressenya d’una nova excursió. Aquesta vegada hem pujat fins als pics de Cambre d’Ase, Torre d’Eina i el Pic d’Eina. Una magnífica excursió amb vistes espectaculars. La podeu veure aquí

L’Oratge

Aquesta setmana us haureu de conformar amb una previsió més senzilla que les habituals però esperem que us faci servei.

Si fem una ullada al meteograma de Barcelona podem veure con les pluges (ratlla de baix de tot) desapareixen i com la temperatura s’enfila per sobre de la mitjana (ratlla vermella) dels darrers 30 anys.

Per tant cal esperar bon temps, sense pluja i a la zona de la costa bon sol.

Si mirem la pluja acumulada fins divendres al vespre podem comprovar que les precipitacions no desapareixen del tot ja que encara queda a sobre nostre aire fred. Fins i tot avui al vespre podrien tornar a fregar el litoral. De cara als propers dies les pluges quedaran al centre del país, especialment, al prepirineu i al pirineu oriental.

De cara als propers dies tenim, pel que sembla, garantida l’estabilitat fins el proper cap de setmana que les temperatures tornarien anar a la baixa i es podrien reproduir les precipitacions.

Les Activitats

Avui tocaria parlar de la Diada nacional de Catalunya, sens dubte, però la situació actual deguda a la pandèmia ha canviat de manera important el modus de celebració d’aquests darrers anys.

Us deixo la pàgina web de la Generalitat dedicada a la Diada on podreu trobar informació dels actes que es duran a terme i quines seran les condicions per assistir-hi. La web

Del 9 al 13 de setembre, la Setmana del Llibre en Català celebra la seva 38a edició i tornarà a mostrar la riquesa i diversitat de l’edició en català i la seva potència industrial. La Setmana, un dels esdeveniments culturals més importants del país, s’ha convertit en l’oferta més gran de la història dels llibres en català, afavorint sempre el contacte directe, la relació entre llibreters, editors i lectors, que podran trobar novetats, però també llibres de fons i les col·leccions de cada segell. Saber-ne més.

A Alpicat celebren aquest el Festival de Circ Picat. Un esdeveniment cultural i festiu, obert a tothom, que se centrarà en les companyies catalanes i esdevindrà una mena de fira de proximitat, amb un toc més local i emmarcada dins la Festa de la Catxipanda. Saber-ne més

El Mercat de Música Viva de Vic és un esdeveniment musical que atrau un gran nombre d’espectadors i professionals interessats en la música en viu de qualitat.La programació engloba tot tipus d’estils i està pensada per a un ampli ventall de públic. Enguany, i donada la situació ocasionada pel COVID-19, el Mercat combinarà concerts presencials i online. La web Comença aquest diumenge.

I acabarem amb energia de la mà de la gent de Doctor Prats

Caminem lluny!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *