les Açores -I

Impactes: 33

Fa uns dies vam visitar les illes Açores, concretament la illa de São Miguel, molt bona experiència, tan a nivell humà com paisatgísticament parlant, sensacional el color verd domina l´illa, una vegetació exuberant que cobreix, fins i tot, els penya-segats que cauen damunt del mar, Aigües termals, menjars fets amb la escalfor de la terra, dofins, balenes, platges solitàries, llacs volcànics, calderes impressionants, productes de la terra de primera qualitat, molts miradors que son veritables jardins i unes sortides i postes de Sol sensacionals!

Farem un recorregut visual pels llocs més representatius de l´illa.

Portes de la ciutat i catedral de Ponta Delgada

Una mica d´informació:

Les illes Açores:

Son un conjunt de nou illes que s’estenen en direcció nord-oest sud-est al llarg de més de 600 quilòmetres i conformen una àrea econòmica exclusiva d’1,1 milions de quilòmetres quadrats. El seu punt més occidental es troba a 3.380 km d’Amèrica del Nord. Totes tenen origen volcànic

Cámara municipal de Ponta Delgada

La muntanya de Pico, a l’illa homònima, és, amb els seus 2.351 m, la més alta de Portugal. Les Açores són, de fet, els pics de les muntanyes més altes del planeta, si es mesuren des de la seva base al fons de l’oceà.

Les nou illes es divideixen en tres grups:

Biblioteca pública i arxiu regional

L’arxipèlag forma una de les dues regions autònomes de Portugal, la Regió Autònoma de les Açores, de resultes de la insularitat. Tenen 2.355 km² i una població de 238.767 habitants (2002). La capital de les Açores és la ciutat de Ponta Delgada, a l’illa de São Miguel, la més gran i més poblada de l’arxipèlag. Les altres dues capitals són Angra do Heroísmo, a Terceira, i Horta, a Faial. També hi destaquen les ciutats de Praia da Vitória, a Terceira, i Ribeira Grande, a São Miguel. Els aeroports principals són: Ponta Delgada (PDL), Terceira (TER), Horta (HOR) i Santa Maria (SMA)

Micro biblioteca de Ponta Delgada

São Miguel:

São Miguel està biseccionat per moltes falles en la triple unió de les plaques tectòniques d’Euràsia, Àfrica i Nord-americana. Hi ha hagut diversos increments de la superfície pel vulcanisme des de fa 4 milions d’anys fins a 5.000 anys.

Encara hi ha laurisilva, però la majoria ha estat substituïda pels conreus i els arbres exòtics del gènere cryptomeria. Hi ha fonts calentes (caldeiras), generalment al centre de l’illa.

Entre Sete Cidades i Fogo hi ha un camp volcànic amb 270 volcans. S’estima que en els darrers 3.000 anys hi ha hagut 19 erupcions volcàniques, la més famosa de les quals fou la que va tenir lloc el 1652.

El punt més alt de l’illa de São Miguel és el Pico da Vara, a 1,103 m.

Com les altres illes de l’arxipèlag, São Miguel està influïda per vents i corrents oceànics, en particular el corrent del Golf. Per això les temperatures són moderades, entre una mitjana de 14 °C a l’hivern i 21°C a l’estiu. La pluviometria és d’uns 800 litres l’any i l’hivern és l’estació més plujosa.

Catedral de Ponta Delgada

Ponta Delgada és una ciutat i municipi de les Açores (Portugal), el principal de l’illa de São Miguel. És la capital del Govern Regional (altres capitals: Angra, capital històrica i seu del bisbat i Horta, seu legislativa). Ponta Delgada, el nucli més poblat del municipi, té 46.102 habitants en la zona urbana. En el terme hi ha també l’aeroport internacional de l’illa, el Joan Pau II. Ponta Delgada se subdivideix en 24 parròquies (freguesías, en portuguès)

Port de Ponta Delgada

A la portada el port de Ponta Delgada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *