Pla de les Salines

Impactes: 11

Diumenge passat, després del pas de la borrasca Glòria que va deixar generoses precipitacions i importants danys personals i materials a pràcticament tot el territori, vam fer una sortida familiar d´esquí de muntanya al Pla de les Salines 2230 mts, pel Coll de la Creu de Meians, situat al municipi de Toses, Ripollès.

Una muntanya de formes arrodonides, on el bosc perd terreny en benefici dels grans prats.

Quatre quilòmetres abans de la Collada de Toses deixem el vehicle i comencem la excursió.

Puigllançada i Tosal de Rus curulls de neu.

Des d´aquí les vistes del Puigllançada i el Tossal de Rus curulls de neu son impressionants!

La molt bona innivació ens permet sortir amb els esquis als peus, passem pel costat d´un deposit d´aigua i seguim per la pista que ens porta a la Muntanya de Meians, després de deixar a la nostre dreta un búnquer completament colgat per la neu ja veiem el nostre objectiu.

Al fons Pla de les Salines, en primer terme el búnquer cobert per la neu

Els núvols son cada cop més presents i deixen un cel enterbolit.

Passem pel Coll de la Creu de Meians, amb un aspecte fantasmagòric amb els arbres plens de gel.

Deixem enrere els prats i travessem el bosc, sensacional! Enmig de la solitud i el silenci els arbres plens de neu li donen un toc nòrdic al paisatge.

Travessant la Muntanya de Meians
El Coll de la Creu de Meians amb un aspecte fantasmagòric

Sortim del bosc i entrem als extensos altiplans que ens porten al Pla de les Salines, impressionant la quantitat de neu que ens trobem, la tanca del bestiar que va re-seguint la carena en molts punts desapareix i on apareix només ho fa per la seva part superior!

El bosc amb un aspecte impressionant

Parem per dinar a un esperó que s´avança damunt de la Vall del Rigard i allà ens engoleix el núvol.

Deixem enrrera el coll de la Creu de Meians

Amb paciència i tranquil·litat tornem seguint la tanca del bestiar, allà on la veiem, fins arribar a prop del bosc on sortim del núvol i gaudim del descens entre els arbres primer i els prats després fins a la carretera de la Collada, tot i que la neu estava una mica complicada d´esquiar, a la part alta molt bé amb una capa de neu pols i la base ben compactada i a la part baixa més dura per les pluges a aquelles cotes, una excursió senzilla amb un temps rúfol que va anar de millor a pitjor amb pluja de tornada cap a Barcelona.

Compartint dinar amb el núvol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *