El nòrdic t’espera!

Impactes: 12

No podem amagar que l’esquí nòrdic és un esport minoritari i és per aquest motiu que hem volgut començar per respondre algunes de les preguntes habituals que ens trobem a l’estació. Aquí, el nostre particular FAQ:

Tothom pot fer esquí nòrdic? Per suposat. No hi ha límit d’edat, tenim practicants des de 3 anys fins a més de 80. Tampoc requereix un estat físic concret, el ritme el poseu vosaltres i, fins i tot, el practiquen persones que no poden fer altres esports per lesions.

Un practicant de nòrdic. L’edat no és excusa.

Jo he fet alpí… això serà fàcil, oi? Un dels grans errors és pensar que l’esquí nòrdic es pot assimilar a l’esquí alpí. Fins i tot podríem afirmar que és més fàcil l’aprenentatge de l’esquí alpí per algú que ja té el nòrdic de base, que a l’inrevés. I, per què? Hem de tenir en compte que hi ha grans diferències: tant en l’equipament – la bota de nòrdic és tova i únicament va unida a l’esquí per la puntera – com en els recorreguts – les estacions de nòrdic no tenen grans desnivells – Recordeu que per baixar pendents, primer els haureu de pujar!

La fixació del nòrdic, sempre a la puntera.

Què necessito? Per a començar el nòrdic només necessitem ganes d’aprendre una nova manera de gaudir de la natura, amb més calma, silenci i, sobretot, molt respecte per l’entorn on ens endinsem. Recordeu que part de l’estació de Tuixent – La Vansa és parc natural.

Vista aèria de l’estació.

I l’equipament? La nostra recomanació és clara, veniu a fer nòrdic amb la mateixa roba que sortiríeu a córrer un dia molt fred. Us podem assegurar que entrareu en calor. 

Tampoc us passeu…

“És car?” En absolut! El forfet de dia per practicar esquí nòrdic té un preu de 12€ i el lloguer de l’equip complet 14,50€.

“Per on començo?” Com no pot ser d’altra manera, tot novell hauria de començar per una classe amb monitor, si vol entendre el funcionament bàsic i evitar una possible frustració. No ens agrada veure persones que tornen a l’estació caminant i, a la Lapònia Catalana, tenim una de les millors escoles d’esquí de fons. Al nòrdic hi ha dos estils diferenciats, el clàssic (que va per dins les traces) i el patinador (que va per fora). Sempre recomanem començar practicant el clàssic.

Grup de practicants de nòrdic amb monitors dels Rossignol Nòrdic Camps.

“On és el telecadira?” Massa sovint ens fan aquesta pregunta i la nostra resposta sempre és la mateixa:”tu ets el telecadira”. Una vegada amb els esquís als peus i els bastons a les mans, tot desnivell (positiu o negatiu) i tots els quilòmetres recorreguts els faràs tu mateix/a, sense cap ajuda ni giny artificial.

Quan arriben les pujades, s’ha de treure la llengua i tirar de dorsals!

I, ara què? Si aneu equipats i heu fet una primera classe amb monitor, només us podem recomanar una cosa: “sortiu i gaudiu” del silenci, de les lliscades, del fred a la cara, de la vostra respiració, del so de la neu en caure de les branques, de l’entorn i d’aquells habitants que, si us hi fixeu, anireu descobrint. 

El Pedraforca, amb una panoràmica des de Prat Llong.

Una darrera observació, el nòrdic enganxa, molt. Salut i neu! 

Estació d’esquí nòrdic Tuixent-La Vansa 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *